Гарний вигляд тротуарної плитки псує всюдисущий бур’ян? Вихід є: кілька простих способів наведуть лад у дворі

Вистелили у дворі бруківку й не можете нарадітися, як стало гарно й сучасно. Та невдовзі з жахом помічаєте, що всю цю красу псують бур'яни, що спочатку зрідка, а згодом й масово починають проростати між окремими цеглинками. Є кілька способів вирішити вашу проблему.

Звісно, є можливість озброїтися гострим ножем і повирізати всю рослинність. Але якщо не хочеться настільки сильно напружуватися, досвідчені господарі радять позбавлятися від травички між бруківкою такими методами:

Сіль

Ще простіше нагріти 5 л води й розчинити в ній 2,5 кг солі. Залийте сольовим розчином щілини й очікуйте на результати. Якщо на дачі є проблеми з підігрівом, просто посипте сіллю ділянки з бур’янами.

Сода

Без харчової соди не обійдеться жоден лайфхак. От і нам ця помічниця допоможе позбутися зеленої рослинності в особливо вузьких місцях тротуарної доріжки. Насипте між цеглинами соду, не шкодуючи препарату, і більше бур’яни вам не докучатимуть.

Гербіциди

Ефективний розчин, що поверне тротуару первісний вигляд, можна навіть не купувати, а зробити власноруч. Для цього знадобиться:

  • 2,5 л води;
  • 1 л оцту;
  • 170 г солі;
  • 1 упаковування засобу для миття посуду.

Якщо подібною сумішшю полити щілини між цеглинами, то вже за 5 годин помітите позитивний результат.

Вода

У принципі, можна полити проміжки між тротуарними плитками окропом. Звісно, якщо площа невелика.

Кукурудзяне борошно

Не сподобається шкідливій флорі й цей інгредієнт. Якщо в проміжки між плитками підсипати кукурудзяного борошна, то рослини зникнуть. На додаток, нове насіння на вільному місці теж не приживеться через подібну присипку. Тож звільнитеся від проблем із бур’янами на кілька років поспіль.

Старі газети

Доведеться трішки погорбатитися, підкладаючи газетні смужки в отвори між плитками. Потім ще треба буде притрусити папір мульчею. Рослини не отримуватимуть достатнього рівня світла, тому й не будуть проростати.

Нові статті

Схожі статті

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.

5 подарунків від свекрухи, які не можна приймати, бо притягують сварки та хвороби: життєві народні прикмети

Якщо у вас не складаються стосунки із мамою чоловіка – то до подарунків свекрухи слід ставитись із особливою увагою. Є речі, які взагалі приймати не варто, бо вони обернуться суцільними проблемами.

Суддя “МастерШеф” Ярославський розсекретив, чому не можна купувати яскраву курагу – “Не натуральна”

Український ресторатор та суддя з кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно обирати на базарі курагу. Ось чому помаранчеву краще не брати.