Типові помилки водіїв, що шкодять лакофарбовому покриттю: бережіть свою ластівку в первісному вигляді

Лакофарбове покриття дозволяє автомобілю виглядати пристойно. Тому в задачу водія входить догляд за своєю ластівкою і берегти її в оригінальному кольорі якомога довше.

Навіть малюсіньке ушкодження верхнього шару фарби автівки може надалі призвести до чималих проблем. Іноді водії, самі того не тямлячи, роблять власний вклад у псування ЛФП. Щоб лак протримався довше й не обліз, слід дотримуватися певних правил.

Мийка

Під час миття автомобіля слід пильнувати покриття

Мити транспортний засіб треба так, щоб не було різких перепадів температур. Усі етапи – миття й сушіння – мають відбуватися у теплому боксі. При цьому вода має бути однієї температури.

Сушка

Може призвести до появи дефектів. Спочатку це буде малопомітна павутинка, яка згодом призведе до суттєвого руйнування лакофарбового покриття. Тому сушити автівку після миття треба, використовуючи якісні матеріали для догляду.

Ремонт

Якщо машину ремонтує майстер-невдаха, після його втручання помітите вм’ятини чи подряпини на кузові, що надалі призведе до появи іржі в цих місцях. Тому довіряти можна виключно знайомим ремонтникам або тим, кого порекомендують друзі.

Птахи

Тримайте авто якомога далі від скупчення птахів

Автівку небажано залишати в місцях скупчення птахів. Пташиний послід негативно впливає на автомобільну фарбу. Тож якщо авто регулярно перебуває під “обстрілом”, чекайте розвитку корозійних процесів.

Медяна роса

Бажано не ставити транспортний засіб під деревом. Якщо на листі перебуває попелиця, вона під час пережовування листочків виділяє липкий цукор. Медяна роса потрапляє на капот у вигляді блискучої плівки. Помітивши подібне, треба відразу відмити екскременти шкідника. Інакше під дією сонячних променів фарба вигорить, і врятувати поверхню автомобіля буде неможливо.

Нові статті

Схожі статті

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.

5 подарунків від свекрухи, які не можна приймати, бо притягують сварки та хвороби: життєві народні прикмети

Якщо у вас не складаються стосунки із мамою чоловіка – то до подарунків свекрухи слід ставитись із особливою увагою. Є речі, які взагалі приймати не варто, бо вони обернуться суцільними проблемами.

Суддя “МастерШеф” Ярославський розсекретив, чому не можна купувати яскраву курагу – “Не натуральна”

Український ресторатор та суддя з кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно обирати на базарі курагу. Ось чому помаранчеву краще не брати.