Взуття погано пахне? Під рукою завжди є рятівні засоби: звичайне господарче мило чи сода зарадять вашій біді

На дворі з кожним днем стає все тепліше, а значить, почне діставати вічна проблема – неприємний запах із взуття. Що треба зробити, щоб позбутися подібної неприємності?

Боротися доведеться не лише з неприємним запахом. Треба додатково постаратися усунути причину, через яку він виникає.

Бажано придбати нові устілки й замінити ними старі. Та й це ще не все. Щоб і справді черевики не розносили вельми неприємний аромат по квартирі, доведеться скористатися господарчим милом.

Такий запах терпіти не можна

Натріть брусочок на великій тертці. Достатньо буде отримати 3 ст.лож. сировини. Залийте її окропом і ретельно перемішайте. Коли повністю застигне, промокніть у суміші губку і пройдіться по парі взуття зсередини і ззовні. Протріть паперовим рушником, а потім відкладіть черевики, щоб висохли. Тепер настала черга застосувати ефірну олію. Всього кілька крапель капніть на ватний диск і натріть взуття до блиску.

Надалі доведеться стежити за ногами, бо в іншому разі поганий запах знову проявиться. Якщо є грибок на ступні, від нього слід позбутися.

У взутті, виробленому зі штучних тканин, запах може проявлятися знову, оскільки воно парить ноги, і ступні починають пітніти. Отже, запам’ятайте – вони не сильно пітнітимуть, якщо носитимете натуральне взуття – зі шкіри, замші, текстилю.

Взуття має бути з натуральної шкіри

Бажано також купувати дезодорант для ніг, який не лише бореться з неприємним запахом, але й здатен вбивати шкідливі бактерії, а ще запобігає появі грибка. Обирайте засіб без фарбників, віддушок й аерозольного газу. У цьому разі дезодорант швидко висихатиме й не залишатиме плям на панчохах чи взутті.

Чудовою альтернативою покупному буде природний дезодорант. Можна використовувати соду, тальк, кукурудзяний крохмаль. Це знижуватиме рівень потовиділення ніг і стане щитом для розмноження бактерій.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.