Посуд бити дозволяється, а светр навиворіт носити – ні: інші забобони, на яких добре зналися наші пращури.

Українці – народ дуже забобонний. Змалечку дітлахи слухають бабусь чи прабабусь, а ті передають усю мудрість, накопичену за багато віків. Згодом кожен має можливість переконатися на власному досвіді, що вірування працюють.

Забобони з глибин віків мають на меті застерегти людину від помилок. Тож до них треба дослухатися і, по-можливості, виконувати настанови пращурів.

Веселка після дощу

Літній дощик частенько приводить за собою веселку. Обов’язково позирайте на небо, що вже очистилося від дощових хмар. Якщо побачите веселку – це на добро. Вас спіткає удача, а всі мрії справдяться.

Бийте посуд на здоров’я

Посуд б’ється на щастя

А от якщо чашки чи тарілки давненько не билися, цьому слід зарадити й що-небудь таки уколошкати. Предки вважали це дуже гарною прикметою, тому в найурочистіші моменти люди спеціально розбивають келихи чи інші крихкі елементи. Це робиться на добро й удачу.

Павук на землі

Якщо побачили павука, ні в якому разі не наступайте ногою на комаху. Зробивши таке, накличете на свою бідну голівоньку сильну біду. Той, хто розчавить павука, невдовзі зазнає серйозних фінансових труднощів. А ще в народі вважається: убити павука – до семи кіл нещастя.

Кофтина навиворіт

Якщо помітили, що светр надітий швами назовні, можете починати хвилюватися. На вас очікує день із купою невдач. Можливо, чорна смуга затягнеться й на кілька днів.

Підкова на дверях

Підкову на удачу слід правильно розміщати

Частенько над вхідними дверима можна побачити підвішену підкову. Це символ щастя у родині. А щоб цей кінський атрибут приніс у дім достаток, слід відвішувати підкову догори хвостиками.

Цей перелік можна продовжувати до нескінченності. Настільки наші пращури були уважними, можемо судити з сенсу прикмет і забобон, яких всі люди у давнину суворо притримувалися. Не завадить це зробити й сучасній молоді.

Нові статті

Схожі статті

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.

5 подарунків від свекрухи, які не можна приймати, бо притягують сварки та хвороби: життєві народні прикмети

Якщо у вас не складаються стосунки із мамою чоловіка – то до подарунків свекрухи слід ставитись із особливою увагою. Є речі, які взагалі приймати не варто, бо вони обернуться суцільними проблемами.