Сковорідка стане немов новенька, якщо застосувати простий засіб: на вибір один із чотирьох компонентів

Пательня в процесі експлуатації все сильніше обростає нагаром. Позбутися цієї напасті дуже складно, але можливо. І необов'язково вдаватися до покупної хімії. Можна обійтися домашніми засобами.

Препарати, що допоможуть повернути сковорідкам колишню новизну, є в кожної господині під рукою. Слід тільки знати, як ними правильно користуватися.

Гірчичний порошок

Свіжого накипу допоможе позбутися гірчиця

Цей засіб здатен замінити щоденне використання засобу для миття посуду. Гірчиці під силу здолати будь-яке забруднення, якщо воно не застаріле. Щойно закінчили смажити м’ясо, рибу чи картоплю, тут же насипте на дно гірчичний порошок. Відставте пательню вбік на 15 хвилин. Після цього змийте під струменем води. Разом із порошком видалиться й увесь нагар.

Сіль

Якщо проґавили момент й отримали застарий шар накипу, налийте у сковорідку трішки води. Додайте в рідину 5 ст.лож. солі. Поставте пательню на газ. Після закипання води витримайте сковорідку на вогні ще 2 хвилини. Тепер відставте її з конфорки й забудьте на 2 години про існування сковорідки. Потім можете знову взяти до рук, злити розчин і видалити залишки бруду.

Сода

Завдяки соді пательня стане ідеально чистою

Без харчової соди в цьому питанні теж ніяк не обійтися. Якщо хочете відчистити дно сковороди, переверніть її та насипте зверху шар соди. Збризніть його оцтом і дайте постояти зо 5 хвилин. Зітріть намазку і ретельно промийте пательню.

Содово-оцтовою сумішшю можна спробувати очистити посуд і в середині. Насипте соду і долийте трішки води. Витримайте пів години, потім долийте оцет. Вимийте посуд до чистоти.

Картоплина

Насипте на дно пательні сіль. Вимийте і розріжте навпіл велику картоплину. Натріть денце посуду картоплею, зчищаючи весь бруд. Промийте.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.