Прибирати у вітальні слід зверху вниз: в іншому разі доведеться одну й ту ж операцію повторювати двічі

Прибирання – робота нудна і марудна. Та якщо його робити в неправильній послідовності, то доведеться очищати одну й ту ж поверхню двічі, а це додаткові витрати часу й сил.

Найбільше часу родина проводить у вітальні. Тут усі збираються, щоб провести вечір, подивитися телевізор чи обговорити останні події. Навіть якщо людина вдома одна, вона, найімовірніше за все, теж сумуватиме у цій кімнаті. Тому до прибирання даної території слід ставитися особливо ретельно. Щоб марно не витрачати часу, треба засвоїти правильну послідовність робіт.

Розпочинати прибирання завжди треба згори, а потім поступово рухатися донизу. Таким чином удасться уникнути пилу, який збереться на столі після наведення чистоти на антресолях.

До миття підлоги слід приступати в останню чергу

Тож спочатку беріться за люстру, поганяйте павуків на стелі, зітріть пил із меблів. Якщо передбачений вентилятор на стелі, то спочатку приберіть пил із нього. Далі переходьте до вікон, пройдіться ганчіркою по картинах. Потім переходьте до столу й стільців і лише після цього беріться до підлоги.

Не треба намагатися пропилососити, а потім братися за решту робіт. Таким чином весь пил, що накопичився на речах, розташованих зверху, посиплеться знову на стіл й підлогу. І доведеться все починати знову.

Кілька цінних лайфхаків

Черговість під час прибирання – важливий аспект
  • Першим ділом винесіть весь мотлох із кімнати – позбавтеся від чеків, порожніх коробок, серветок тощо.
  • Вікна мити кожного тижня необов’язково, але робіть це частіше, даючи вільний доступ сонячним променям.
  • Штори бажано витрушувати час від часу, оскільки на них збирається чимало пилу.
  • Між обробкою підлоги пилотягом і її миттям не забудьте протерти вологою серветкою плінтуси.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.