Шматочки м’яса неможливо розжувати? Допоможуть прості дієві методи: застосуйте крохмаль, кефір, цибулю тощо

Смажене й тушковане м'ясо іноді виходить доволі жорстким. І тоді домашнім доводиться добряче попітніти, щоб прожувати кожен шматочок. Між тим досвідчені господині знають кілька секретів, щоб страва просто танула в роті.

М’ясоїди часто схиляються до думки, що продукт не потребує додаткових добавок, оскільки сам по собі є повноцінним. Тому свідомо ігнорують спеції чи маринад. Але якщо задіяти деякі компоненти, можна перетворити звичайну м’ясну страву на справжній шедевр.

Морська сіль

М’ясо пом’якшиться від морської солі

Розм’якшити волокна можна дуже простим способом. Обваляйте шматок сирого м’яса в крупній морській солі й дайте настоятися протягом години. Після цього залишки солі струсіть і приступайте до готування.

Горілка

М’ясо пом’якшиться від горілки

Сорокаградусний напій можна використовувати не лише для пиття. Ним добре пом’якшувати застарілі волокна. Додайте чарочку оковитої, коли тушите будь-яке м’ясце, і готова страва приємно здивує всіх, хто її куштуватиме.

Крохмаль

М’ясо пом’якшиться від крохмалю

Азійські кухарі схильні до оригінальності, тому готують спеціальний пом’якшувальний маринад. Беруть трішки крохмалю, змішують з алкоголем і додають соєвий соус. В цьому маринаді м’ясо має знаходитися хоча б 8 годин. Зате страва вийде дуже м’якою і ніжною.

Цибуля

М’ясо пом’якшиться від цибулі

Якщо мова зайшла про маринади, то як тут не згадати про фітонциди?! Цибулевий сік з м’якотою здатен творити справжні дива. Пропустіть кілька очищених цибулин через блендер, і в отриманій кашці замаринуйте шматок м’яса на 2 години. Застосуйте гніт, щоб білкова маса краще просоталася. Тримайте весь цей час гуляш у холодильнику.

Кефір

М’ясо пом’якшиться від кефіру

Навіть цей молочний продукт придасться для пом’якшення жорсткої яловичини чи свинини. Додайте в кефір улюблені спеції та залийте отриманою сумішшю шматочки м’яса. За 2 години вони розм’якнуть так, як треба.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.