Перед покупкою уважно подивіться на полуницю: важливі форма, запах, колір, запах і наявність листочків

На прилавках магазинів і ринках повним ходом продається полуниця. Ціни, щоправда, поки що кусаються, тому хочеться придбати ягоду найвищої якості. Треба знати, як обрати смакоту без хімії.

Є кілька моментів, на які слід звернути увагу при купівлі полуниці, щоб не натрапити на несмачні ягоди з пластиковим смаком.

Форма

У залежності від сорту, полуниця має бути кругленька чи трішки видовжена з віночком зеленого листя. Без листяного віночка ягоду брати не бажано, адже у місця, де відірване листя, безперешкодно потрапляють мікроби.

Звертайте увагу не лише на ягоди, але й на листя

Якщо листячко підсохло, значить, полуницю вже кілька днів продають, і зберігатися довго вона не буде. Листочки, які щільно притискаються до ягід, свідчать про кислуватий присмак сорту. Наявність відстані між червоним і зеленим говорить про солодкий смак.

Колір

Надто яскрава чи надміру темна ягода має насторожити. Темну зірвали вже стиглою, тож вона буде не надто водянистою і невдовзі зіпсується. Надто світлі ягідки свідчать про велику кількість хімікатів, застосовану при вирощуванні.

Білий кінчик і зеленуваті плями говорять про недозрілість продукту. Бліді ягоди теж зарано обірвали, і їх краще не купувати.

Аромат

Якісна полуниця має гарно пахнути

Ґрунтова полуниця зазвичай приємно пахне. Якщо вона більше нагадує ватяну і не має жодних ознак запаху, напевно, що під кущик підливали засоби для прискорення росту. Якщо запах усе-таки присутній, але неприродний, а більше схожий на хімікат, теж відкладіть покупку на інший раз.

Хвороби

 

Якщо на поверхні видніються сірі плями, значить ягоди заражені грибком. Вони швидко розповсюдяться на всю партію. Тож додому принесете повний непотріб.

Та навіть здорову я якісну полуницю не варто зберігати в холодильнику надто довго. Якщо серед них буде хоч одна прим’ята ягідка, вона дуже швидко призведе до непридатності решту товару.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.