Не можна спати на невипраній подушці: зробити це набагато простіше, ніж здається

Подушки ми використовуємо щоночі. Тож їх обов'язково слід прати. Робити це треба раз на півроку. От тільки попередньо з'ясуйте, який наповнювач міститься всередині. Це важливо для вибору способу очищення.

Звісно, можна вибивати подушки від пилу. Але мешканцям багатоквартирних будинків робити подібне не дуже зручно. Тому краще все-таки взятися до прання.

Пухові подушки

Пральним порошком краще не користуватися

Температуру вище 30 градусів брати не можна – в іншому разі волокна набудуть неприємного запаху. Прати слід з рідким миючим засобом, а пральний порошок відкласти якомога далі.

Виставляйте мінімальні оберти, щоб не дати можливості пуху збитися в купки. Якщо є можливість, винесіть вироби на двір і там просушіть.

Подушки з пір’я

Пір’я під час прання може збитися в грудки

Такі подушки краще прати вручну, бо є велика ймовірність, що пір’я заб’є фільтри й перекриє стік. Правила ті ж – ледве тепла водичка і рідкий мийний засіб. Після полоскання подушки виносяться на свіже повітря для висихання.

Синтепонові подушки

Віджимати у пральці не можна

Цей матеріал являє собою тонкі нитки, які під час термічної обробки міцно скріпляються між собою. Волокна виходять негігроскопічними і не всотують піт. Температура води має бути не вищою за 40°C. Пральний порошок не використовуйте – лише рідке мило. Після прання доведеться кілька разів виставити режим полоскання.

Віджимати подушки не можна, оскільки порушаться міжволокневі спайки. Просто перекладіть подушку з пральної машини до ванни чи душового піддона й обережно відтисніть залишки води. Потім відправляйте виріб на сушку.

Ортопедичні подушки

Ортопедичні подушки краще не прати

Подушки, забиті екологічним наповнювачем, прати не потрібно. Достатньо буде сухої чистки, щоб вони знову виконували свою важливу функцію.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.