Позбавляємося застарілого жиру в духовці: хімічні спецзасоби не знадобляться, все є під рукою

Не можна допускати, щоб у духовці накопичувався застарілий жир і бруд. Після використання теплової шафи її слід добряче вимити. Задля цього дехто користується спеціальною хімією. Але це зовсім необов'язково. Можна впоратися з завданням і завдяки підручним засобам.

Не можна допускати, щоб у духовці накопичувався застарілий жир і бруд. Після використання теплової шафи її слід добряче вимити. Задля цього дехто користується спеціальною хімією. Але це зовсім необов’язково. Можна впоратися з завданням і завдяки підручним засобам.

Достатньо дістати з кухонної шафи чотири інгредієнти – соду, оцет, сіль і лимонну кислоту. Навіть найсильніший бруд перед ними безсилий.

Харчова сода

Содову пасту змийте теплою водою

Цій речовині під силу здолати будь-яке забруднення. Достатньо приготувати кашку, змішавши соду з простою водою. Цією пастою змастити брудні місця й залишити так на кілька годин, зайнявшись іншими справами. Потім слід повернутися до духовки й змити залишки засобу теплою водою.

Оцет

Цю рідину навіть розводити не доведеться. Нанесіть по кілька крапель на забруднення і дійте по тій же схемі, як із содою – очікуйте кілька годин, після чого змивайте.

Лимонна кислота

Після лимонної обробки духовка стане як новенька

Вичавіть сік із цитруса або ж візьміть пакетик із готовою лимонною кислотою. Розведіть водою, просочіть у суміші губку й обробіть забруднення в духовці. За 2-3 години змийте.

Сіль

Якщо усе-таки кортить узятися до хімії, влаштуйте у духовці парову баню. У деко налийте пів літра води, додайте будь-який мийний засіб. Зачиніть дверцята і виставте температуру на 100°C. За пів години вимкніть, але дверцята не відчиняйте. Дочекайтеся, допоки духовка охолоне. Завдяки парі весь бруд розм’якне, і ви легко знімете його губкою.

Подібного ефекту можна добитися, якщо замість хімічного засобу взяти звичайну сіль. Розсипте білі кристали по поверхні духовки й на деках і увімкніть на 100 градусів. Щойно сіль потемніє, вимкніть тепло і дайте духовці охолонути. Вимийте теплою мильною водою.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.