Чорні джинси треба прати, щоб вони не втрачали яскравості кольору: кілька важливих рекомендацій для господинь

Чорні джинси залюбки носять як чоловіки, так і жінки. От тільки іноді трапляється, що річ після прання стає бляклою і сіруватою. А все через те, що ви неправильно це робили. Насичений чорний колір можна зберегти.

Чорні джинси залюбки носять як чоловіки, так і жінки. От тільки іноді трапляється, що річ після прання стає бляклою і сіруватою. А все через те, що ви неправильно це робили. Насичений чорний колір можна зберегти.

Існують прості правила прання речей чорного кольору, дотримуючись яких, носитимете джинси допоки не набриднуть. А штани при цьому виглядатимуть, неначе щойно з магазину.

Прати чорні джинси бажано в холодній воді

Найперше, що слід запам’ятати – не можна прасувати виріб у надто гарячій воді. Бажано, щоб вона була зовсім холодною. Від надто розігрітої рідини фарба почне підтікати, а джинси стануть виглядати вицвілими.

Більшість пральних порошків нині чудово пораються зі своїми функціями у прохолодній воді. Навпаки від сильного нагріву вони можуть втрачати корисні властивості й не зможуть розщеплювати плями.

Другим пунктом має стати усвідомлення небажаності частого прання. Не поспішайте вмикати пральну машину, щойно побачили малюсіньку плямку. Просто затріть й зачистіть її та продовжуйте дефілювати в улюблених штанах.

Щоб чорні джинси прослужили набагато довше, періть їх раз на місяць. Це за умови, що носите практично не знімаючи. Якщо ж регулярно змінюєте гардероб, то маєте робити це ще рідше.

Краще за все чорні джинси прати вручну

Третій важливий момент: хочете зберегти природний колір чорних штанів – відмовтеся від пральки. Прання в ручному режимі – чудова альтернатива для збереження первинного вигляду речі. Крутіння в барабані травматично впливає на денім.

Тож якщо не можете відмовитися від автомата, хоча б виверніть джинси навиворіт. І обов’язково виставте делікатний режим. Сушити випрану річ краще на свіжому повітрі, але розміщати не на сонці, а в холодочку.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.