Три лайфхаки дозволять зекономити до пів тонни пального на рік: нічого особливого робити не доведеться

В умовах постійного подорожчання бензину, дизеля й газу постає актуальне питання – чи можливо зменшити витрати палива, аби зекономити трішки грошей. Є певні лайфхаки, що допоможуть вирішити проблему в позитивному ключі.

В умовах постійного подорожчання бензину, дизеля й газу постає актуальне питання – чи можливо зменшити витрати палива, аби зекономити трішки грошей. Є певні лайфхаки, що допоможуть вирішити проблему в позитивному ключі.

Змініть стиль водіння

Плавне водіння заощадить чимало пального

Можна легко зекономити 300 л пального на рік, якщо трохи менше розганятися й різко гальмувати. Плавна їзда й дотримання постійної швидкості потребує менше витрат. А різке натискання на педаль газу збільшує їх у декілька разів. Тож намагайтеся не гальмувати різко перед світлофором, а підкочуватися, а на підвищену швидкість перемикатися якомога швидше.

Ретельно обирайте моторну оливу

Звертайте увагу на склад моторної оливи. Вона має бути синтетичною чи напівсинтетичною і мати низьку в’язкість. У такому разі тертя між рухомими частинами двигуна зменшиться, а ви отримаєте 4 невикористаних каністри річної економії.

Стежте за машиною

Заміна свічок й решта важливих моментів дозволить менше витрачатися на пальне

Стан автівки має бути близьким до ідеального. Якщо вчасно замінювати свічки запалювання, регулювати сход-розвал, це дасть економію в 60 л бензину на рік. Зменшення тиску в шинах на пів атмосфери принесе 6 зекономлених літрів протягом року. Повітряний і паливний фільтри також мають бути в нормі, щоб не було перевитрати.

Зачиніть вікна

Рух із великою швидкістю краще здійснювати з зачиненими вікнами. Навіть якщо ввімкнути кондиціонер, витрата пального буде значно меншою. Прочинені вікна погіршують аеродинаміку, й автівці доводиться витрачати зайву енергію, щоб здолати опір повітря. А це зайві витрати пального.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.