Вранішня побудка дитини завдає чимало неприємностей: як зробити максимально швидко, не викликаючи сліз дитини

Зазвичай укласти дитину спати ввечері доволі проблематично. Але й підняти рано-вранці не завжди вдається легко. Як чинити батькам, щоб ранкове пробудження не супроводжувалося сльозами й капризами?

Зазвичай укласти дитину спати ввечері доволі проблематично. Але й підняти рано-вранці не завжди вдається легко. Як чинити батькам, щоб ранкове пробудження не супроводжувалося сльозами й капризами?

Режим

Дотримуйтеся режиму дня

Треба привчати малятко лягати в ліжко й підводитися з нього в один і той же час. Вихідні не мають бути виключенням. Тоді в організмі сина чи доньки виробиться звикання, і прокидатися дитина буде значно легше.

Позитив

Якщо мама чи тато знервовані й роздратовані, про приємний ранок для дитини не може бути й мови. Тож до того, як почнете будити нащадка, виділіть трішки часу для себе. Прийміть душ, помилуйтеся першими променями сонця з чашкою кави, нанесіть декоративну косметику на обличчя тощо. Якщо мама в доброму гуморі, то й малюку цей позитив обов’язково передасться.

Спокій

Треба робити все спокійно і розмірено

Не треба підіймати маля в рекордно короткі терміни, а потім весь час підганяти. Краще зробіть це на 15-20 хвилин раніше й спокійно проводьте звичайний вранішній моціон з умиванням й сніданком. Не треба забігати в спальню, різко вмикати світло й починати кричати на дитину. Покличте маля тихенько на ім’я, погладьте, полежте разом зо 5 хвилинок. Тоді процес пробудження мине безболісно.

Фішки

Окрім звичайних вранішніх турбот, мають бути і якісь цікаві заняття, що стимулюватимуть дитину підхоплюватися з ліжка радісно. В залежності від характеру дитини це може бути спільне приготування сніданку, співання пісень, декламування віршів, придумування дорогою до дитсадочка казки тощо.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.