Щоб вчасно дізнатися про підвищення рівня радіації, слід виміряти його самотужки: телефон вам у поміч

Розмови про можливість вибуху на Запорізькій АЕС навіть найспокійнішу людину доведе до сказу. Радіацію неможливо потримати в руках, виявити на смак чи відчути її запах. Тому стає дуже лячно: а раптом радіаційний фон уже підвищився до критичної межі, а ми цього поки не відчуваємо.

Розмови про можливість вибуху на Запорізькій АЕС навіть найспокійнішу людину доведе до сказу. Радіацію неможливо потримати в руках, виявити на смак чи відчути її запах. Тому стає дуже лячно: а раптом радіаційний фон уже підвищився до критичної межі, а ми цього поки не відчуваємо.

Щоб марно не нервувати, треба відстежувати рівень радіації у повітрі. Задля цього не потрібно мати якісь складні прилади типу лічильника Гейгера. Буде достатньо телефону й встановлення на ньому спеціального застосунку.

Детектор ЕМП

Детектор ЕМП допоможе заміряти рівень радіації

Отримати власний дозиметр можна, якщо встановити цю програму в телефон. У неї немає наворотів і складних конструкцій. Детектор ЕМП просто показує рівень радіації на цей момент й сповіщає, чи є це нормою, чи настав час для хвилювань.

GammaPix

Тут усе значно серйозніше. GammaPix здатна попередити про загрозу, що насувається, завчасно. От тільки одна біда, вірніше, дві – встановити застосунок є можливість тільки для iOS й за подібну послугу доведеться сплачувати гроші.

Radiation and Smog Alarm

Без Telegram-боту сьогодні ніяк не обійтися. Він подає табличку зі списком шкідливих речовин у повітрі, визначаючи, чи є рівень радіації та забруднення повітря допустимим і роз’яснює, що позначають абревіатури в підсумках.

Радіаційне сканування Pro

Для тих, хто шукає щось безплатне, підійде цей додаток. Онлайн-дозиметр, що з’явиться на екрані телефону, сповіщатиме про наявність радіоактивних речовин довкола вас. Доступний застосунок як для пристроїв на базі Android, так і для iOS.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.