Зайві лампочки не світіть, а бойлер не вимикайте: ці та інші способи економії електрики влітку

Минулої зими українці переконалися, як це – жити без світла. Тому кожен хоче внести посильний внесок у справу економії споживання електроенергії. Влітку це питання теж надзвичайно актуальне. Та й першочервневе зростання цін на електрику спонукає до доброї справи. Виявляється, є певні лайфхаки з цього приводу.

Минулої зими українці переконалися, як це – жити без світла. Тому кожен хоче внести посильний внесок у справу економії споживання електроенергії. Влітку це питання теж надзвичайно актуальне. Та й першочервневе зростання цін на електрику спонукає до доброї справи. Виявляється, є певні лайфхаки з цього приводу.

Щоб менше платити за світло, найперше треба замінити старі лампи розжарювання на LED-світильники. Сучасні лампочки здатні споживати в 10 разів менше електроенергії, щоб освітлити оселю в темну пору доби.

Економія електроенергії – реальна справа

Бажано не палити величезну люстру під стелею з великою кількістю ламп, а використовувати освітлення потрібної на цей момент зони перебування людини.

Обов’язково вимикайте світло, якщо на цей час у кімнаті нікого немає. А от бойлер спеціалісти не радять вимикати з мережі. Допоки він нагріє холодну воду з нуля, споживатиме набагато більше енергії, аніж якби стояв на мінімумі й підтримував температуру води в баку на належному рівні.

Електрочайник – річ дуже зручна, але бере чимало світла при роботі. Тому не треба наливати й кип’ятити повну місткість, якщо збираєтеся випити одну філіжанку кави. Наливайте рівно стільки, скільки потрібно, але не менше 0,5 л.

Якщо користуєтеся електроплитою, обов’язково накривайте каструлі й пательні кришками під час приготуванні страв.

Обирайте для носіння речі, які не мнуться. У такому разі не доведеться застосовувати праску.

Встановлення багатозонного лічильника дозволить в нічні години платити за електроенергію за дешевшим тарифом. От тоді й можна буде запускати пральну машину й ту, що миє посуд.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.