Помідори, банани, кавуни належать до продуктів, що швидко псуються: чи можна подовжити життя і свіжість плодів

Часто трапляється, що вибираєш у супермаркеті начебто й свіжі овочі з фруктами. А коли приносиш їх додому, вони вже встигають підв'янути. Враховуючи нинішні ціни на продукти це неабияк дратує. Чи є вихід із подібної ситуації?

Часто трапляється, що вибираєш у супермаркеті начебто й свіжі овочі з фруктами. А коли приносиш їх додому, вони вже встигають підв’янути. Враховуючи нинішні ціни на продукти це неабияк дратує. Чи є вихід із подібної ситуації?

Кавун

Зберегти розрізаний кавун допоможе часник

Плід, можливо, вам дістався й свіжий, але за один раз його навряд чи подужаєш. Доводиться складати решту на зберігання. Перед тим, як відправляти соковиту надрізану ягоду в холодильник, обкладіть червону м’якоту зубчиками часнику й затягніть харчовою плівкою. Це завадить розвитку бактерій на лінії розрізу. А значить, можна буде сміливо доїсти кавун пізніше.

Помідори

Вже на наступний день після покупки томати можуть почати підгнивати. Щоб подібної капості не трапилося, заклейте плід скотчем. Проста процедура перепинить доступ волозі в середину помідора, і він зберігатиметься у цілісному вигляді хоч цілий тиждень.

Часник

Аби часничини під час зберігання не почали проростати і не стали непридатними до вживання через м’якість, додайте в пакет, де зберігаєте зубці, трішки солі й чайної заварки. Закрийте якомога щільніше, і можете бути спокійні – часник збереже товарний вигляд надовго.

Цибуля

Цибулю треба зберігати в панчосі

Цей фітонцид гарненько зберігається за бабусиним рецептом. Напевно, ви бачили, відвідуючи літніх людей у селі, що вони складають цибулини в панчоху і підвішують. Цей спосіб слід узяти на озброєння і в міських умовах, якщо не хочете викидати невдовзі підгнилі плоди.

Зелена цибуля

Якщо треба подовжити життя зеленому перу, то скористайтеся вологим паперовим рушником. Якщо в нього загорнути зелені цибульки, то стебельця залишаться свіжими, неначе щойно з грядки, до 2 тижнів.

Банани

Щоб шкірочка солодкого плоду не набула коричневого кольору, коли принесете банани додому, поставте їх під струмінь води з крану. Так ви змиєте засіб, що підсилює дозрівання. Після цього банани протріть паперовим рушником й обгорніть вологою серветкою. Тепер можна залишати на кілька днів.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.