Восени миші з полів перебираються в бік житлових приміщень: завестися можуть у будинку і навіть квартирі

Гризуни здатні заводитися не лише у приватних будинках, сараях чи гаражах. Вряди-годи від надокучливих мишей страждають й мешканці багатоквартирних будинків. Нахаби проробляють дірки в стінах, псують їстівні запаси та домашні речі. А ще вони здатні бути переносниками небезпечних хвороб.

Гризуни здатні заводитися не лише у приватних будинках, сараях чи гаражах. Вряди-годи від надокучливих мишей страждають й мешканці багатоквартирних будинків. Нахаби проробляють дірки в стінах, псують їстівні запаси та домашні речі. А ще вони здатні бути переносниками небезпечних хвороб.

Щоб зловити пастку, зробіть пастку

 

Тож щойно помітили сірого лихоманця, слід залучати термінові заходи. Звісно, найдієвішим засобом, здатним заманити мишку в пастку, є мишоловка. Туди вставляється приманка з ковбаскою чи сиром. Ставити прилад краще поблизу сміттєвого відра якомога ближче до плінтуса. Зважте, що у подібну пастку можуть потрапити домашні тварини чи навіть хтось із домашніх.

Тож, помітивши підозрілий отвір у плінтусі, швиденько залатайте його піною для будівництва. Але перед цим підкладіть туди спеціальну отруту. Взагалі отрута для мишей є чудовою можливістю забути про гризунів. От тільки треба обирати таке місце для неї, щоб туди не дотягнулися допитливі носики домашніх тварин і ручки дітлахів.

У будинку, де живе кіт, миші зазвичай не заводяться

Придбати отруту можна в магазині або зробити самостійно. Якщо змішати трішки цукру з борошном, гіпсом та олією і розкласти у проблемних місцях житла, невдовзі позбудетеся всіх мишей.

Бажано додатково зробити прибирання, щедро обробивши поверхні хлоркою. Працюйте в захисних заходах, а після роботи ретельно провітріть приміщення. Облаштуйте пастку. Налийте в слоїк трішки олії та виставте його під кутом. Голодна мишка залізе в середину, а вибратися назад буде неспроможна.

Нові статті

Схожі статті

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.