Не викидайте пластикові пляшки: придадуться на дачі для поливу, створення клумби чи укриття

Пластикові пляшки заполонили увесь простір довкола нас. Їх так багато повсюди, що здається, невдовзі від цього сміття не буде куди подітися. Між тим ці зручні ємності можна з користю використовувати на дачній ділянці.

Пластикові пляшки заполонили увесь простір довкола нас. Їх так багато повсюди, що здається, невдовзі від цього сміття не буде куди подітися. Між тим ці зручні ємності можна з користю використовувати на дачній ділянці. Тож не поспішайте викидати використані пляшки на смітник. Вони ще послужать вам вірою і правдою.

Вертикальна клумба

Вертикальна клумба з пластикових пляшок

Якщо земельна ділянка маленька, і вся земля зайнята під городину, влаштувати клумбу можна просто на паркані. Прилаштуйте кілька пляшок до загорожі, засипте в них землю і висадіть насіння не дуже капризних квітів. Не забудьте попередньо зробити отвори в пластиковій тарі, щоб зайва вода витікала.

Крапельний полив

Економія води часто буває нагальною проблемою. Тож напоїти рослини можна під самий корінь з найменшими затратами живильної вологи. Зробіть у 2-літровій пляшці кілька отворів, вкопайте її углиб землі так, щоб горлечко залишилося назовні.

Крапельний полив за допомогою пластикових пляшок

За допомогою лійки наповніть тару водою і закрийте кришкою. Через отвори вона поступово виходитиме, зволожуючи городину постійно. Згодом кришку відкриєте, вставите лійку і доллєте ще.

Укриття

Укриття для саджанців із пластикових пляшок

Деякі рослини треба прикрити від птахів чи природних катаклізмів. У такому разі використовується пластикова пляшка. Відріжте горлечко, накрийте ніжний паросток і трішки прикопайте, щоб вітер не звалив пляшку.

Садові прикраси

Садові прикраси з пластикових пляшок

Якщо увімкнути трішки фантазії, то звичайні пластикові пляшки перетворяться на справжні шедеври. Достатньо вирізати різні фігурки, пофарбувати їх у яскравий колір і вивісити в саду. Отак сміття перетвориться на корисну й естетичну річ.

Нові статті

Схожі статті

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.