Перегляньте дріб’язок: за деякі 50 копійок можна отримати 30 тисяч гривень. Монети й купюри виходять з обігу

Дрібні паперові гроші поступово заміняються монетами. Та й ті поступово переходять у вічність. Мова про припинення обігу дріб'язку в 1, 2 і більше гривень. А от за 50-копійчані платять чимало.

Якщо у вашому арсеналі є рідкі 50-копійчані монети, можете непогано заробити. Звісно, нумізмати готові платити далеко не за весь дріб’язок, а лише за унікальні зразки.

Випуск 1992 року

Монета 1992 року випуску

За 50 копійок різновиду 3ВАг можете вторгувати щонайменше 4 тис.грн. А якщо поталанить, то гаманець поповниться навіть 11 тисячами гривень. Уважно придивіться до монетки. Якщо у неї середній зубець тризуба товстуватий, перше гроно намальоване з чотирма ягодами, а п’ята зливається з вінком, вам пощастило. Можете трохи заробити.

Випуск 2001 року

Монета 2001 року випуску

Таких монеток було випущено всього 5 тисяч. Тож збути 50-копійчану монету можна приблизно за півтори тисячі гривень. Звісно, знайти подібний раритет доволі складно. Але якщо вдасться відшукати, вам поталанило.

Випуск 1994 року

Монета 1994 року випуску

Така монетка потягне на близько 2-4 тисяч гривень. Вона відрізняється малюсіньким отвором, який присутній в нижній частині тризуба. А проміжок між листом та відростком утворює трапецію. Такі ознаки в монети, що підпадає під різновид 1.1АГм.

Якщо ж у вас у руках 2АГм, там теж присутні трапеції, а ще є отвори знизу тризуба, доволі величенькі. Тоді зможете продати монетку за 5, а якщо поталанить, то й за всі 30 тис.грн.

Виходять з обігу

3 1 жовтня Нацбанк виводить з обігу монети в 1, 2, 5, 25 копійок, оскільки їх номінальна вартість нижча за витрати на їхнє виготовлення. Окрім цього, всі паперові купюри, включно з двохсотками, випущені до 2003 року, теж не ходитимуть. Тож якщо маєте певний запас старих купюр, обміняйте в банку терміново, щоб не втратити заощадження.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.