Мити чи не мити? Чи потрібно купати кішку, з якого віку і як часто: експертна відповідь та поради

Купання кішки – питання, викликаюче безліч дискусій серед власників пухнастих друзів. Дехто вважає - це необхідна частина догляду, тоді як інші рекомендації стверджують - краще цього не робити

Купати кішку просто так щодня, щоб шерсть смачно пахла шампунем, дуже шкідливо: слабшає захисна функція шкіри. Але є випадки, коли зробити це просто необхідно. Розберемося з цього питання – висновки експертів.

Чи потрібно купати кішку без потреби?
Чи потрібно купати кішку без потреби?

Купаємо кішкуКупати тваринку допустиме в тому випадку, якщо вона сильно вимаже хутро. Наприклад пилом, вивалявшись у підвалі або купаючись у бруді на вулиці. Бувають випадки, коли тварина забрудниться олією або фарбою. Тоді потрібно видалити сильне забруднення спеціальними засобами і потім викупати.

Особливо це актуально для довгошерстих порід. Для довгої і здорової шерсті водні процедури можуть допомогти видалити випавші шерстинки і стимулювати зростання нових. Привчаючи до купання з раннього віку, їй легше переносити процедуру в майбутньому і стати спокійнішою у воді.

Підібравши кошеня на вулиці, його обов’язково потрібно викупати спеціальним шампунем від бліх. Слідкуйте за тим, чи він пасує йому за віком.

 Підібравши кошеня на вулиці його обов'яково потрібно викупати
Підібравши кошеня на вулиці його обов’яково потрібно викупати

Уникаємо купання

Більшість кішок відчуває сильний стрес від занурювання у воду. Вони можуть чинити опір, дряпатися або навіть атакувати вас, якщо відчують себе в небезпеці. Стрес може бути настільки сильним, що у майбутньому ви більше не зможете навіть занести її у ванну кімнату.

Кішки чудово справляються з доглядом за шерстю самі. Вони великі чистюлі. Ретельно вилизують свою шерстку та лапки, тому їм водне навантаження вважається зайвим. При цьому ще й видаляється природна олія з хутра, це призводить до сухості шкіри та пересушування шерсті.

Важливо пам’ятати – кожна кішка унікальна і купання слід проводити за потребою та з максимальним комфортом для ваших тварин.

Нові статті

Схожі статті

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.

Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.

Рецепт ідеального маринаду для скумбрії: додайте це в кипʼяток і малосольна рибка вийде найсмачнішою

Маринована малосольна скумбрія стане чудовою закускою на повсякдень або до свят. Щоб замаринувати її смачно всього лише за добу – скористайтесь ось цим рецептом.