Хімію в магазині не купую: один простий засіб допомагає і душову лійку відчистити, і плісняви позбутися

Щоб очистити душову лійку від вапняного нальоту, ходити в магазин за дорогим засобом для чистки не знадобиться. Достатньо скористатися оцтом, який є практично в кожному домі.

Щоб легко позбутися від нальоту на насадці для душу, треба знати один дуже простий рецепт. Залучіть його терміново, оскільки забруднена лійка погано пропускає воду. Особливо швидко душова насадку брудниться там, де з крана тече жорстка вода.

Отже, очищати прилад будемо не дорогою хімією, а звичайною оцтовою кислотою. Вона здатна дуже добре розщеплять карбонат кальцію. Тож скористаємося цією властивістю за повною програмою.

Як відчистити душову лійку від вапняного нальоту

Якщо зробите так, як описано нижче, вапняний наліт сам відвалиться. При цьому довго чекати не доведеться. Вистачить якихось 5 хвилин. Налийте оцет у поліетиленовий пакет, вставте в нього лійку. Закріпіть гумкою для волосся. Залиште у такому вигляді на годинку.

Зважте, якщо насадка латунна, то тримайте її хвилин 10, не більше. Тепер зніміть пакет і пройдіться старою зубною щіткою по поверхні лійки. Жодних вапняних слідів після такої чистки не залишиться. Прополощіть лійку водою і можете милуватися її надзвичайним блиском.

Як відчистити душову лійку від вапняного нальоту

До речі, завдяки оцту ви можете також позбутися плісняви на герметику в душовій кабінці. Просто вмочіть шматочки туалетного паперу в цей засіб і притисніть їх до силікону.

За кілька годин папір зніміть, по забруднених місцях пройдіться щіткою, після цього промийте водою. Від плісняви, навіть дуже давньої, не залишиться й сліду. Можна також розпилити оцет з пульверизатора. Але на застарілі плями це не вплине. Краще скористатися папером.

Нові статті

Схожі статті

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.

Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.

Рецепт ідеального маринаду для скумбрії: додайте це в кипʼяток і малосольна рибка вийде найсмачнішою

Маринована малосольна скумбрія стане чудовою закускою на повсякдень або до свят. Щоб замаринувати її смачно всього лише за добу – скористайтесь ось цим рецептом.