Які рослини захистять будинок від злих сил та вроків: прикмети, повір’я та поради експертів

Давно помічено, що кожен предмет у нашому світі, має різну енергетику. Одні ніби висмоктують із нас енергію, а інші – очищають від негативу і захищають нашу домівку

Ще наші пращури садили біля будинку певні квіти та дерева, щоб вони відганяли нечисту силу. З такими оберегами пов’язано багато прикмет та повір’їв.

Цибуля – оборонець людини від бід ті хвороб
Цибуля – оборонець людини від бід ті хвороб

Цибуля та часник – завжди вважалися сильними оберегами від заздрісників та злих духів. Тому повісити в будинку на кухні плетену косу з цих рослин, не завадить жодній господині. І від пристріту вбереже і при готуванні знадобиться. За старих часів існувало повір’я, що якщо нареченій кинути услід цибулину, то вона забере всі сльози молодої і вона буде щаслива в заміжжі.

Калина – цей чудовий кущ має зростати у кожному дворі біля крана. Крім відомих всім її цілющих якостей, вона є сильним жіночим оберегом. Допомагає залучити до будинку нареченого, зберегти сім’ю. Відламайте шматочок гілочки і складіть в кишеню, він відведе від вас погане наслання, ще й допоможе в пошуку роботи.

М’ята – букети з неї розставляли по всьому будинку, бо і запах приємний і від злих духів захист. За повір’ями, м’ята приносить достаток до будинку та успіх у справах. Недаремно листок м’яти клали в гаманець, щоб залучити гроші в сім’ю.

Польові квіти – полин, звіробій, хміль, кропива та барвінок, також вважаються сильними оберегами. Засушіть їх, подрібніть і складіть у маленькі декоративні сашетики. Розкладіть їх у домі, і вони будуть захищати вас від бід. Вірили, що корінь звіробою приверне увагу та кохання обранця.

Фікус нейтралізує вплив негативної енергетики
Фікус нейтралізує вплив негативної енергетики

Якщо ж ви живете у квартирі, а не в приватному будинку, то врятує вас від негативної енергії, кімнатна квітка – фікус. Поставте його на підвіконня у вітальні чи передпокої. Він створить атмосферу спокою та затишку, звільнить від смутку та тривог.

А на кухні місце для традесканції – вона прикрасить будь-який куточок. А коли прийде небажаний гість, то вона забере його негатив. Якщо після цього вона засохне, то дія була дуже сильною, вона врятувала своїх господарів.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.