6 + одна порада для тих, хто хоче виростити пишний та ароматний кріп на підвіконні до Нового року

Запашний, соковитий та приємний на смак кріп смакує з будь-якою стравою. Однак взимку його вартість в магазинах занадто велика. Тому зараз час подумати про вирощування зелені до новорічних свят вдома

Соковитий і запашний кріп — гарне доповнення до різноманітних страв, а ще — ефектна прикраса до святкового столу. Єдиний мінус — взимку цей різновид зелені коштує досить дорого. Вартість зимового кропу не кожному по кишені – тому багато хто з українців шукає спосіб самостійно виростити пучечок-другий запашної зелені до новорічних свят.

Кріп можна виростити і на підвіконні
Кріп можна виростити і на підвіконні

Якщо ви хочете отримати рослину до 31 грудня — сіяти насіннячко кропу необхідно вже зараз, у листопаді. Ось 7 порад — як зробити це правильно.

  1.  Обирайте для посіву ранні сорти кропу, що мають пишну зелень.
  2.  Перед розкладанням у землю зернятка кропу замочіть у воді, перекисі водню або ж горілці. Завдяки цій процедурі розчинюється масляна оболонка насіння і воно дає сходи набагато раніше.
  3.  Для вирощування кропу підберіть глибоку ємність. В ній обов’язково повинні бути отвори для відводу води під час поливу (дренаж).
  4.  Для пророщування кропу в домашніх умовах використовуйте звичайну землю з городу. Змішайте її з перегноєм. В якості альтернативи можете використати покупний грунт з магазину, додавши до нього невелику кількість курячого посліду
  5.  Розкладіть підготовану землю по ємностям, які ви обрали для вирощування кропу. Зверніть увагу, що грунт повинен бути вологим. Далі — розподіліть насіння кропу по його поверхні і вкрийте зверху шаром землі товщиною 1-2 см.
  6.  Накрийте ємність з майбутньою зеленню кропу плівкою і відправте у тепле місце.
  7.  Коли з’являться перші сходи —приберіть плівку з ємності, та забезпечте майбутній зелені необхідний рівень денного освітлення.
Кріп в домашніх умовах до Нового року
Кріп в домашніх умовах до Нового року

За необхідності — підсвічуйте ємності з кропом фітолампою.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.