Один факт, як смачно обсмажити цибульку для будь-якої страви: навіщо додавати соду та в якій кількості

Харчова сода – незамінний помічник на кухні. Так, вона знадобиться навіть при обсмаженні цибулі, і цей секретик змусить вас забути про пригорілу до сковороди зажарку.

Обсмажена цибуля є базовим інгредієнтом для багатьох страв у безлічі кухонь світу. Вона слугує як додатком до супів та бульонів, частиною соусів до м’яса, так і складовою смачного рагу. Мало зажарок обходяться без цибулі, і частенько у кухарів виникає питання – як не спалити її при обсмаженні?

Відповідь проста – додайте трохи соди. Але навіть тут є декілька нюансів, про які ми розкажемо трохи згодом.

Навіщо додавати соду до смаженої цибулі

У спробах смачно посмажити цибулю багато господинь упускають правильний момент, і вона підгорає. І щоб уникнути цього – ті, хто знають про цей секрет, додають звичайну харчову соду. Сода не дасть цьому статися – цей порошок не дасть овочу пригоріти до сковороди, допоможе в збереженні золотистого кольору та збереже текстуру шматочків.

Навіщо додавати соду під час смаження цибулі: простий лайфхак
Навіщо додавати соду під час смаження цибулі: простий лайфхак

Скільки додавати та коли

Для ароматної, смачної та красивої цибульки додавати соду одразу не потрібно. Спочатку посмажте овоч до легкого золотистого забарвлення, після чого сміливо всипайте харчову соду. Пропорція така: на 300 грамів цибулі додавайте треть чайної ложки соди.

Завдяки хімічним реакціям порошок прискорює карамелізацію цибулі, розм’якшує її волокна і при цьому зберігає всі соки овоча. Цей лайфхак можна використовувати як при зажарці для супу, так і для використання смаженої цибулі в салатах, фарші тощо.

Ще один лайфхак із содою

Цей білий порошок допомагає не лише при готуванні цибулі, а і м’ясних страв: сода відома як ідеальний помічник для пом’якшення яловичини та печінки. Робіть так: жорстке м’ясо натиріть содою ізалиште настоятися в холодильнику на 10-15 хвилин, після чого воно буде готове до приготування. А до печінки достатньо додати всього дрібку при обсмаженні: це позбавить її від гіркоти та зробить більш ніжну текстуру страви.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.