4 + одна порада від кондитерів, як приготувати смачний яблучний пиріг: буде солоденький і пропечеться добре

Яблучний пиріг — класичний десерт осені зі своїм неповторним ароматом. Щоб ця випічка вийшла пухкою та смачною — треба дотримуватись порад від професійних кондитерів

Запропоновані поради від кондитерів стосуються випічки з яблуками будь-яких видів — від відкритих пирогів до шарлотки. Пиріг з яблуками — це по-справжньому смачна і зігріваюча випічка, яка має свій неповторний аромат. Поради професійних кондитерів допоможуть зробити випічку набагато краще.

Щоб пиріг був смачнішим - використовуйте яблука різного кольору і смакових властивостей
Щоб пиріг був смачнішим – використовуйте яблука різного кольору і смакових властивостей
  1. Використовуйте для створення пирогу яблука різного кольору та з різними смаковими властивостями. Наприклад, можна взяти один сорт кислих яблук, другий — солоденький, а третій — з нейтральним присмаком.
  2. Перед використанням обов’язково перевірте яблука. Вони повинні приємно хрустіти, мати тверду текстуру. Якщо яблучко занадто м’яке — пиріг може не пропектися.
  3. Під час підготовки до випікання яблука необхідно викладати шарами, а не висипати хаотично. Декілька шарів допоможуть кріпити шматочки фруктів щільніше. В такій випічці буде менше повітряних карманів, тому всередині пиріг не буде сідати і залишиться таким же щільним, як і по краях.
  4. Смак яблучної начинки завжди можна покращити. Наприклад, до фруктів можна додати корицю гарної якості. Щоб посилити кисло-солоденький присмак яблук — можна використати лимон або лимонний сік. Також можна додавати цедру з цитрусів чи лимону. Її розігрівають у невеликій кількості вершкового масла і додають до яблук.
  5. Щоб яблучний пиріг добре пропікся всередині, а його скоринка не була напівсирою — перед початком випікання необхідно внутрішню частину тіста засмажити звичайним курячим яйцем. Для цього треба збити яєчний білок в невеликій мисці, додавши туди ж чайну ложку соди і щіпку солі.
Яблука бажано викладати декількома шарами
Яблука для пирогу бажано викладати декількома шарами

До речі, на полицях магазинів вже з’явилися яблука із цьогорічного врожаю. Серед них найбільш популярними є сорти “Саммер Ред” і “Слава Переможцям”. Під час вибору яблук для пирогу звертайте увагу на наявність аромату, бо саме він свідчить про те, що фрукт виріс без використання хімікатів. Якщо в яблучка є плодоніжка — воно збережеться набагато довше. А ось фрукти з білим нальотом краще не купувати, бо частіше за все така ознака свідчить про те, що під час обробки яблук були використані хімікати.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.