Вам точно знадобиться: покрокова інструкція, як ретельно почистити пральну машинку в домашніх умовах

Пральна машинка – один з найбільших винаходів людства, який є незамінною частиною життя багатьох людей. Проте, як її правильно очистити від бруду, плісняви і грибка – відомо не кожному.

Так, від чистоти всередині пральної машинки залежить не лише те, як потім пахне одяг, а і строк служби самого апарата. Регулярна чистка є важливою складовою догляду за цим предметом техніки, і напряму впливає на ефективність прання.

Так, середовище всередині пральної машинки – ідеальне для розмноження грибків і цвілі, а тверда вода, що є проблемою в багатьох українських будинках, накопичується та шкодить запчастинам. Прибирання – один з небагатьох способів “відстрочити” поломку такого необхідного приладу.

Відомо, що професіонали з клінінгових сервісів використовують спеціальні мийні засоби з агресивними хімікатами, щоб чистити пральні машини. Проте доступ до цих засобів є не у всіх, тому ці домашні методи вам точно знадобляться.

Як власноруч почистити пральну машинку в домашніх умовах
Як власноруч почистити пральну машинку в домашніх умовах

Очистка пральної машини доступними інгредієнтами

  1. Приготуйте слабкий розчин мийного засобу для посуду і протріть ним дверцята та гумовий ущільнювач. Щоб дістатися важкодоступних місць, скористайтеся старою зубною щіткою. Якщо вони поросли пліснявою, спробуйте обробити ці місця лимонним соком, нашатирним спиртом чи перекисом водню і промити водою. Щоб запобігти утворенню цвілі в майбутньому, після прання залишайте дверцята відкритими, щоб вони повністю висохли.
  2. Щоб очистити лоток для порошку, з’єднайте чверть склянки соди з такою ж кількістю води, і додайте 2 склянки оцту до отримання пасти. Цією сумішшю і губкою натріть лоток, також спробуйте стару зубну щітку для важкодоступних місць та старих плям. Після очистки промийте лоток великою кількістю проточної води.
  3. Для очистки барабану залийте в нього 2 склянки оцту і запустіть коротку програму, виставивши температуру вище 40ºС. Рекомендується після цього також поставити цикл полоскання.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.