Як почистити річкову рибу від луски своїми руками всього за 30 секунд: дієвий лайфхак — і ножа не треба

Річкова риба – дуже смачна, корисна і коштує недорого. Єдине, що додає клопоту - луска. Що зчистити її з рибини – доводиться прикладати зусилля. Та існує більш простий спосіб її прибрати. Ось він.

Почистити річкову рибу від луски перед приготуванням смачної юшки, рибних котлет и ароматної, запеченої в духовці рибини зі сметаною — зовсім не складно. Для цього вам не знадобиться ані ніж, ані спеціальний інструмент для чищення луски. Та й часу завдяки наступному лайфхаку піде набагато менше, аніж при звичайному чищенні риби.

Як швидко почистити рибу від луски
Як швидко почистити рибу від луски

Отже, все що вам треба — це виконати наступні кроки.

Крок № 1. Запаліть плиту і поставте на вогонь каструлю з водою.

Крок № 2. Доведіть рідину до кипіння. Поки вода гріється – покладіть в раковину рибину, з якої плануєте зчищати луску.

Крок № 3. Коли вода закипить — зніміть каструлю і обдайте окропом рибину. Від коротенького термічного впливу гарячої води вона точно не звариться. А ось луска — відразу відстане від риб’ячого тіла.

Крок № 4. Зніміть луску з риби своїми руками. Вона дуже легко зчиститься після обробки окропом.

Крок № 5. Обов’язково промийте рибу під проточною водою, під краном – перед тим, як готувати з неї страви. Рештки луски змиються в раковину. До речі — щоб луска не забила злив — закрийте його спеціальною круглою і металевою решіткою. Після чищення риби — просто дістаньте решітку і викиньте усю накопичену луску в смітник.

Альтернативний спосіб почистити рибину від луски швидко — замочити її на 15 хвилин у каструлі з холодною водою. За цей час луска трохи відстане і її теж можна буде легко зняти руками.

Луска з річкової риби легко зчищується після обробки окропом
Луска з річкової риби легко зчищується після обробки окропом

Перевага вищенаведених способів чищення риби від луски в тому, що руки під час процедури не забруднюються, та й сама луска не розлітається у різні боки по приміщенню.

Єдина неприємність, яка може виникнути після чищення риби руками — це її запах. Щоб швиденько позбавитись від нього, скористайтесь доступними домашніми засобами — соком лимону, оцтом або господарським милом.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.