На випадок блекаутів: як відмити посуд від жиру навіть із холодною водою – найдієвіший бабусин метод

Це не реклама диво-засобів, що відмиють жирний посуд за будь-яких умов. Це стаття про бабусин метод, який врятує вас у скрутні часи – коли немає гарячої води, що в сучасності може настати будь-коли.

Цей засіб може й не лежить на кожній кухні, але він доволі доступний – можна купити у будь-якому магазині. Також ми розповімо один секрет, який допоможе зробити зазначений далі засіб удвічі сильнішим.

Бабусин метод, що допоможе відмити жир з тарілок без гарячої води

Наш чудо-засіб, який використовували ще бабусі, а зараз він повернувся з популярністю екологічного стилю життя – це гірчичний порошок. Достатньо лише розчинити його у воді, або просто насипати на губку чи ганчірку та почати натирати ним посуд.

Бабусин метод, що допоможе відмити жир з посуду навіть у холодній воді

Для великої кількості посуду можна приготувати гірчичну ванну – знайдіть спосіб нагріти літр води, і розчиніть у ній 2 столові ложки води. В цьому можна замочити посуд до наступного включення води та нарешті відмити велику кількість посуду.

Також додавши декілька інших інгредієнтів, можна приготувати власний мийний засіб для посуду: у каструлі закип’ятіть півлітра води, натріть на грубій тертушці шматочок господарського мила, додайте по 2 столові ложки соди та гірчичного порошку та помішуйте до розчинення всіх інгредієнтів. Після чого зніміть з плити та дайте засобу охолонути, додайте 2,5 столові ложки аміаку та накрийте на 2-3 години кришкою. Готовий засіб можна розлити у старі пляшки від мийного засобу та використовувати для посуду.

Який посуд можна мити гірчичним порошком?

Гірчичний мийний засіб дуже універсальний – ним ви можете відмити як і тарілки з виделками, так і засмалене деко, різноманітні емальовані та металеві каструлі та сковорідки. Також гірчичний порошок дуже добре нейтралізує неприємні запахи, тому деякі господині навіть миють ним дерев’яний посуд.

Нові статті

Схожі статті

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?

“Дівчинка” або “хлопчик”: метеорологи розсекретили, чому одні урагани мають жіночі імена, а інші – чоловічі

Всесвітня метеорологічна організація почала надавати ураганам різноманітні назви, щоб поліпшити комунікацію. Фахівці пояснили, чому деяким ураганам надають жіночі імена, а іншим присвоюють чоловічі.

Хитрість, про яку знають не всі: навіщо господині сіють кріп по всьому городу і який ефект це дає

Під час вирощування кропу деякі городники скаржаться на те, що зелень активно поширюється по всій присадибній ділянці. Насправді таке розростання – це добре. В чому ж переваги цієї рослини?