Що додати до яєць, щоб омлет вийшов значно смачнішим, і це не молоко: результат вас приголомшить

Незалежно від того, чи ви просто хочете спробувати новий рецепт омлету, чи вам не подобається те, яким вологим він стає при додаванні молока – ми підібрали для вас ідеальний лайфхак.

Багато людей під час приготування омлету додають до яєчної маси молоко чи воду, залежить від того, наскільки вони слідують оригінальному рецепту. В результаті смаження така суміш стає повітряним та доволі смачним варіантом сніданку. Але є одне але – текстура такого омлету виходить доволі вологою, що не завжди відчувається приємно в роті. Якщо вас це турбує, або ви просто хочете спробувати омлет із більш вираженою скоринкою, то молоко можна замінити іншим інгредієнтом.

Що додати до яєць замість молока

Ідеальним додатком до яєчної маси буде не вода чи молоко, а звичайне вершкове масло. Ніби це й не дуже секретний інгредієнт, але тут є нюанс: це масло має бути замороженим. Не холодним, не кімнатної температури і точно не трошечки підтанувшим, а саме замороженим.

Що додати до омлету замість молока, щоб він вийшов пишним
Що додати до омлету замість молока, щоб він вийшов пишним

Для того щоб втілити цей лайфхак, варто заздалегідь заховати шматочок (або цілий “брусок”) вершкового масла в морозилку приблизно на годинку-дві, і витягти його вже під час готування омлету. Варто подрібнити заморожене масло на дрібній тертушці (використовуючи ніж ви можете поранитися, адже дрібнити заморожене масло зовсім непросто) та використати в улюбленому рецепті цю “стружку” замість молока чи води. Просто всипте натерте масло, доки воно ще примерзле, до яєць, і ретельно розмішайте перед обсмаженням.

Важливо також обсмажувати омлет на добре розігрітій сковороді в олії. Саме з додаванням він швидко позбавиться від надлишку вологи, чого не відбувається при додаванні молока. Готова яєчна страва точно здивує вас своєю рум’яністю, скоринкою та доволі яскравим смаком.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?