Чим зарадити, якщо телефон не працює морозного зимового дня: що призводить до відключення гаджету

Іноді користувачі скаржаться, що взимку телефон на вулиці вирубається й неможливо зателефонувати. Розберімося, чому трапляється подібна капость, і як запобігти відключенню.

Хто довго перебуває на вулиці взимку, може помітити, що телефон не витримує – навіть якщо заряджений повністю, вимикається й не дає можливості зателефонувати за необхідності. Подібні негаразди зазвичай спричинені використанням літій-іонних та літій-полімерних акумуляторів.

Батареї з цього матеріалу не пристосовані для роботи за мінусової погоди. Від цього, щойно телефон потрапляє на мороз, він швидко розряджається й вимикається, потребуючи термінової зарядки.

Телефон вимикається на морозі

Чи можна запобігти подібному лиху? Найпростіший варіант – залишити смартфон удома в теплі. Але це, звісно, не варіант, адже телефон давно переріс із засобу зв’язку в щось абсолютно інше. Тож треба шукати інший вихід зі скрутної ситуації.

Найперше, що слід усвідомити, діставати телефон із кишені чи сумки на відкритому морозному повітрі взагалі не варто. А щоб гаджет не перемерз у сумці, сховайте його в чохол.

Але не абиякий, а втеплений варіант. Подібний метод дозволить пристрою не перемерзати, не розряджатися надто швидко, а значить, значно менше реагувати на мінусову температуру повітря.

Телефон вимикається на морозі

Візьміть за правило, відповідати на холодному повітрі виключно на надзвичайно важливі дзвінки та й розмовляти недовго – всього 3-5 хвилин. А якщо розмова може зачекати, коли ви перейдете до приміщення, то її краще відкласти.

Носіть телефон не в сумці, а в кишені верхнього одягу. Причому використовуйте внутрішні кишені, а не зовнішні. Так апарат грітиметься від тепла вашого тіла й не буде надто швидко розряджатися.

Коли повертаєтеся додому з морозу, не поспішайте ставити телефон на зарядку. Зачекайте 2-3 години, допоки гаджет адаптується до теплої кімнати.

Нові статті

Схожі статті

Співав на Майдані з Пономарьовим, писав пісні для Полякової: Що стало із зіркою 2000-х Олександром Воєвуцьким

Олександр Воєвуцький – український співак та музикант, який свого часу став переможцем одразу в двох музичних проєктах: "Шанс" та "Караоке на Майдані". Чим займається артист зараз і де знаходиться?

Коли саджати озимий часник в 2024 році: сприятливі дні в жовтні за Місячним календарем – врожай буде міцним

Посадка озимого часнику в 2024 році у відповідності з порадами Місячного календаря допоможе отримати міцний та здоровий врожай. Ось які дні в жовтні найбільш сприятливі для цього.

“Інший шлях”: 34-річна фехтувальниця Ольга Харлан розкрила несподівані плани на майбутнє. Яка в неї мрія?

Дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розсекретила свої плани на майбутнє. Розповідаємо, ким хоче стати дівчина після завершення спортивної карʼєри.

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.