ТОП-5 + одна ознака, яка вказує на те, що мед натуральний: відрізняємо справжній мед від підробки

Мед — джерело корисних речовин і вітамінів. Він багатий на антиоксиданти, добре зміцнює імунітет. Але за одної умови — якщо він натуральний. Розповідаємо про основні критерії натуральності меду.

В натурального меду є чимало корисних властивостей. Він позитивно впливає на організм, є джерелом антиоксидантів, покращує здоров’я серця і судин. Але як обрати саме натуральний мед і за якими саме критеріями його можна визначити?

Натуральний мед - трошки з гірчинкою
Натуральний мед – трошки з гірчинкою

Є декілька критеріїв, які вказують на натуральність меду. Ось вони:

  • медовий аромат (єдиний виняток — мед, виготовлений з іван-чаю, який має смак з ледве помітною кислинкою і легким кавовим післясмаком);
  • викликає печіння в горлі;
  • має ніжну текстуру (всмоктується в шкіру під час розтирання між пальцями);
    не шарується;
  • в міру густий (утворює гірку на поверхні, тягнеться струмочком);
  • не має піни;
  • з домішками (пил, мікрочастинки воску, перга, прополіс).

В свою чергу штучний мед не має запаху або ж його аромат має характерний кислуватий відтінок. Під час вживання він не викликає печіння в ротовій порожнині, добре шарується, має грубу текстуру та утворює грудочки, дуже рідкий і відразу розтікається по поверхні, не має домішок і сильно піниться.

В натурального меду - солодкий аромат
В натурального меду – солодкий аромат

Вибрати насправді натуральний мед досить важко, але все ж можливо. Наступні поради допоможуть вам купити дійсно якісний мед.

Обирайте не пастеризований мед (якщо цей продукт нагрівають та кип’ятять заради того, щоб він лишився рідким – мед втрачає свої корисні властивості). Краще купуйте мед в натуральній формі. На етикетці, що наклеєна на банці з медом, повинна бути позначка “непастеризований”.

Також зверніть увагу на країну-виробника. Переконайтесь в тому, що продукт виготовлений у вашій країні проживання. Це збільшує шанси на те, що продукт натуральний. Натуральний мед після 4-6 тижнів зберігання в умовах кімнатної температури

Натуральний мед кристалізується при кімнатній температурі
Натуральний мед кристалізується при кімнатній температурі

І тому, якщо на полицях магазину ви бачите зацукрований мед — можете бути певні в його натуральності.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?