Гель для миття посуду легко замінити підручними засобами: тарілки, виделки й каструльки блищатимуть чистотою

Якщо раптово закінчився засіб для миття посуду, залишати тарілки невимитими не доведеться. Є купа підручних засобів, що допоможуть знежирити їх і добитися чистоти.

Бура

Зазирніть в аптечку й дістаньте звідти буру. Застосовуйте її для відмивання скляного посуду, кришталю, чашок з-під чаю чи кави. Розведіть невелику кількість водою, нанесіть на губку і втирайте в посуд. Сполосніть водою.

Сіль

Чим замінити гель для миття посуду

Щоб не пошкодити поверхню окремих видів посуду, розведіть білі кристали у воді. Тепер можете сміливо відчищати нагар. Деко з духовки очиститься, якщо натерти його сумішшю солі й соди, після чого змити теплою водою.

Лимонна кислота

Накип та інші забруднення чудово видаляються за допомогою лимонної кислоти. Перед очищенням розведіть невелику кількість засобу у воді.

Господарське мило

Милом можна мити не лише руки, але й посуд. Розчиніть цей засіб у гарячій воді й використовуйте як гель для миття посуду. Це абсолютно безпечно для людей і не зашкодить тарілкам та виделкам.

Чим замінити гель для миття посуду

Дуже добре користуватися милом для наведення блиску алюмінієвого посуду. А під час полоскання додайте ще й трішки нашатирного спирту. Якщо чавунний посуд не відмивається мильною сумішшю, спробуйте почистити його золою чи річковим піском.

Оцет

Кілька ложок засобу додайте у воду, розмішайте. Тепер можете приступати до миття посуду. Жиру не залишиться й тарілки та каструльки блищатимуть.

Сода

Про цей засіб для ідеальної чистки, напевно, відомо всім хазяйкам. Сода дуже ефективна для розчинення жиру й абсолютно безпечна для членів родини. Емальовані каструлі й кухлики чудово відчищаються содою у поєднанні з оцтом. Для покращення ефекту суміш можна довести до кипіння прямо в каструлі.

Нові статті

Схожі статті

Співав на Майдані з Пономарьовим, писав пісні для Полякової: Що стало із зіркою 2000-х Олександром Воєвуцьким

Олександр Воєвуцький – український співак та музикант, який свого часу став переможцем одразу в двох музичних проєктах: "Шанс" та "Караоке на Майдані". Чим займається артист зараз і де знаходиться?

Коли саджати озимий часник в 2024 році: сприятливі дні в жовтні за Місячним календарем – врожай буде міцним

Посадка озимого часнику в 2024 році у відповідності з порадами Місячного календаря допоможе отримати міцний та здоровий врожай. Ось які дні в жовтні найбільш сприятливі для цього.

“Інший шлях”: 34-річна фехтувальниця Ольга Харлан розкрила несподівані плани на майбутнє. Яка в неї мрія?

Дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розсекретила свої плани на майбутнє. Розповідаємо, ким хоче стати дівчина після завершення спортивної карʼєри.

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.