Кулінарна магія від Євгена Клопотенка: що з’їсти, щоб схуднути – шеф-кухар порадив рибу та ще 8 продуктів

Шеф-кухар Євген Клопотенко торкнувся теми схуднення і розповів, які продукти прискорюють метаболізм і сприяють позбавленню від зайвих кілограмів. Розповідаємо далі детальніше.

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко перед новорічними святами підняв тему схуднення, яка ніколи не втрачає своєї актуальності. Питання “Що б такого з’їсти, аби схуднути” — хвилює багатьох людей і особливо дівчат, але на думку Євгена Клопотенка – тільки вживанням правильних продуктів харчування не обійтись. По-перше, треба заручитись підтримкою грамотного дієтолога, а ще — взяти собі за звичку підраховувати калорії після кожного прийому їжі.

Відомий український кулінар розповів про продукти, які допомагають схуднути
Відомий український кулінар розповів про продукти, які допомагають схуднути

Кулінар зазначає, що певні продукти можуть прискорити метаболізм, але для якісного схуднення і стрункої фігури потрібно додати в своє повсякдення спорт і, звісно, скористатись порадами та консультаціями досвідчених майстрів дієтології.

В списку продуктів від Євгена Клопотенка, що допомагають швидко схуднути, знаходяться наступні.

Жирна риба

Риба підвищеної жирності — це смачна і неймовірно корисна страва. Незважаючи на велику кількість жиру вона допомагає спалювати жир, прискорюючи метаболізм. Справа в тому, що в складі жирної риби міститься чимало високоякісного білку. Під час перетравлення білкової їжі організм людини витрачає багато калорій та надає тривале відчуття ситості. Швидкому позбавленню від зайвої ваги сприяють саме Омега-3 жирні кислоти, що містяться в рибі.
Дієтологи радять з’їдати на тиждень 2 порції жирної риби — і результат схуднення не заставить себе чекати.

Яйця

Яйця — ще одне джерело білку, яке пригнічує відчуття голоду і залишає після себе відчуття ситості протягом декількох годин поспіль. Цей продукт – ідеально підходить до сніданку тим людям, які страждають ожирінням і мають надмірну вагу.

Регулярне вживання яєць сприяє пришвидшенню метаболізму приблизно на 20-35%. Цей процес триває протягом декількох годин після вживання білкової їжі. Раніше вживання яєць обмежували через те, що їх жовтки містять в собі багато шкідливого холестерину. Але зараз міф про холестерин в жовтках було спростовано науковцями.

Звісно, вживання яєць повинно бути помірним. На день бажано вживати не менше 1-2 штук, але не більше 2-3 разів на тиждень.

Ягоди

Ягоди – низькокалорійний продукт, в яких дуже багато поживних речовин. Ягоди містять в собі чимало мінералів і вітамінів, які забезпечують відчуття ситості більше, аніж сама солодка за кількістю калорій закуска. До того ж ягоди містять у складі менше фруктози, аніж фрукти. Вони однаково корисні і у свіжому, і у мороженому вигляді.

Хрестоцвітні овочі

До хрестоцвітих овочів належать цвітна капуста, броколі, брюсельська капуста. Ці овочі насичені клітковиною і залишають після себе довге відчуття ситості. Якщо порівнювати їх з іншими овочами — то вони містять багато білку, який прискорює метаболізм. Хрестоцвітні овочі поєднують в собі білок, клітковину і є низькокалорійними. Це ідеальний продукт для тих, хто хоче швидко схуднути.

Кисломолочний сир

Молочні продукти, до яких належить і кисломолочний сир, містять в своєму складі багато білку. Білий сир вважається одним із найбільш високобілкових продуктів харчування. Його споживання — це чудовий спосіб забезпечити свій організм білком, а ще — кальцієм.

Листова зелень

Капуста, шпинат, салати та інша зелень — ідеальні продукти для зниження ваги та підтримання здорової маси тіла. В їх складі багато клітковини та поживних речовин, які регулюють водний баланс і надовго забезпечують ситість. Додавши зелені в свій раціон — ви зможете контролювати свій апетит і відчувати ті моменти, коли дійсно голодні.

Авокадо

Авокадо — унікальний і поживний фрукт, що насичений здоровими жирами без холестерину. Крім того, в цьому фрукті багато клітковини та води, що робить цей фрукт доволі поживним.
Авокадо містить в собі багато жиру, який сприяє засвоєнню важливих вітамінів та антиоксидантів. Якщо додати невеличку кількість цього продукту в салат — це принесе лише користь організму. Однак не перевищуйте кількість авокадо в своєму меню, бо це може призвести до збільшення кількості жиру.

Насіння чіа

Насіння чіа — один з найбільш поживних продуктів в 30 грамах маленьких зерняток міститься 13 грамів вуглеводів, причому 11 із них — це клітковина.
Насіння чіа — це найкраще джерело клітковини у світі. Ця речовина складає 35% від загальної маси зерняток чіа. Після вживання насіння чіа розширюється у шлунку і перетворюється там на гель. Саме завдяки цьому наповненню з’являється відчуття ситості. Навіть маленька порція цих зерняток позбавляє відчуття голоду надовго.

Перець чилі

У складі перцю чилі міститься особлива речовина, яка додає йому гостроти. Деякі дослідження показують, що капсаїцин пришвидшує метаболізм та збільшує відчуття ситості. Отже, гострий перець може сприяти прискоренню метаболізму та схудненню. Речовина, що робить його гострим — навіть продається в магазинах у формі спеціальних добавок.

Капсаїцин — це звичайний інгредієнт різноманітних БАДів для схуднення. Але краще все ж для прискорення метаболізму використовувати не добавки, а натуральний продукт у вигляді перчику чилі.

Додайте запропоновані продукти у свій раціон, щоб прискорити метаболізм і швидше скинути зайву вагу. Але пам’ятайте, що здорове харчування повинно бути дозованим. Не переїдайте, щоб не набирати зайвих кілограмів і контролювати власну вагу.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?