На яблуні висять цілі яблука, а коли розріжеш – у середині гниль: як можливо зарадити подібній проблемі

Знайома картина: зібрали урожай яблук, відправили в підвал, а коли почали діставати й розрізати, щоб поласувати нарвалися на гниль. Чи можливо зарадити подібному лихові?

Якщо яблуко зовні гарне, а всередині гниле, напевно, вашій яблуні бракує кальцію. Як бачите, подібне трапляється не лише з людьми, але й з рослинами. Придивіться уважно до врожаю. Бачити підшкірні плями чи ямковість на поверхні? Отож-бо.

Деревце в саду сигналізує вам, що його слід терміново рятувати. Яблуню доведеться підживити добривами, що мають у своєму вмісті кальцій. Такої обробки потребує не лише коріння, а й листя.

Що робити, аби яблука під час зберігання не гнили

Тож візьміть за правило поєднувати обприскування яблунь від плодожерки з підгодовуванням добривом. У розчин інсектициду чи пестициду просто додайте кальцієве добриво.

Скільки разів будете обприскувати дерева в садку – тричі чи п’ять – стільки ж разів підгодуйте яблуні-годувальниці. Від такої процедури отримаєте лише користь. Звісно, непогано було б, починаючи з середини літа, вносити добриво під дерева щодесять днів. У такому разі обробок буде від чотирьох до шести. Натомість зібравши врожай і заклавши у підвал, не будете знати проблем зі зберіганням.

Що робити, аби яблука під час зберігання не гнили

Певні сорти яблук через нестачу кальцію взагалі довго не лежать. Уже протягом осені повністю згнивають. Тож зимою не буде чим ласувати взагалі. Інші більш стійкі, але все одно потребують підживлення.

Не забувайте також і про кальцій. Цей корисний компонент дозволить зберегти врожай до самої весни. Не нехтуйте підживленням яблунь та інших дерев у садку, то й матимете щороку гарні врожаї фрукти.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?