ТОП-3 способи відмити скляні форми для запікання – після цих домашніх методів посуд сяятиме, як новий

Жир та харчові залишки в духовці дуже сильно пригорають до скляних форм. У статті ми поділимося найкращими підручними засобами, які допоможуть відмити форми для запікання без зайвих зусиль.

Кожна господиня, яка користується скляними формами знає, як важко їх відмивати від забруднень, особливо старих пригорілих часточок їжі. Якщо ви нещодавно готували запіканку і хочете повернути скляну тару до первинного вигляду – ми знаємо найпростіші способи.

Кукурудзяний крохмаль та оцет

Цей засіб непогано справляється із забрудненнями на склі. Змішайте крохмаль, оцет та воду у рівних пропорціях – по чайній чи столовій ложці, залежно від ступеню забруднення. Отриману пасту наносимо на сліди їжі, ретельно розтираємо губкою та змиваємо теплою водою, можна додатково помити з мийним засобом для посуду. Ваша скляна форма засяє, як новенька.

Як відмити скляні форми для запікання: 3 підручних засоби
Як відмити скляні форми для запікання: 3 підручних засоби

Харчова сода та мийний засіб

Для цього нам знадобиться ємність, в якій ми зможемо замочити форму, або ж якщо забруднення не знаходяться ззовні – робіт це в самій тарі для запікання. Засипаємо в неї трохи соди, кілька крапель мийного засобу для посуду та заливаємо гарячою водою. Перемішуємо до розчинення, та даємо формі “відкиснути” протягом 15-20 хвилин, після чого миємо як зазвичай. Цей засіб справиться з більш застарілими плямами.

Зубна паста

Попри всю незвичність цього способу, він є дуже ефективним. Головне – обирайте пасту без абразиву: від відбілюючої доведеться відмовитися, адже вона може подряпати скляну поверхню. Для очистки форми нанесіть пасту тоненьким шаром на забруднення, можете дати їм настоятися 10-15 хвилин, після чого натирайте губкою, доки весь жир та часточки їжі не відмиються. Після такої чистки можете додатково помити форму, як зазвичай – теплою водою з мийним засобом для посуду.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?