Експерти пояснили, навіщо бабусі клали шматочок мила в кишені одягу: не лише для аромату в шафі

Як виявилося, в цієї звички є підґрунтя – мило в кишенях справді допомагає впоратися з деякими проблемами, що виникають при зберіганні одягу. Детальніше читайте далі у статті.

Навіщо класти мило до одягу

Шматочки мила справді допомагають запобігти появі затхлого запаху, а також перешкоджають поселенню молі в шафі. Варто взяти невеликі шматочки дігтярного або господарського мила покласти в кишені пальто, курток, шуб, або на полиці серед іншого одягу. Запах мила також швидко пошириться та відлякуватиме міль – завдяки цьому ваш одяг із натуральних тканин буде в цілості до наступного сезону.

Якщо вам не подобається запах дігтярного чи господарського мила, використовуйте бруски ароматичного мила – буде дуже добре, якщо в ньому будуть ефірні олії лаванди, перцевої м’яти або чайного дерева – ці запахи міль теж не переносить. Також це слугуватиме ароматизатором у шафі, і вас більше не буде проблеми затхлого запаху в гардеробі.

Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує
Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує

Є одне правило – треба використовувати свіжі брусочки мила, які ще не використовувалися. Дуже важливо щоб вони були цілісними та сухими. Для запобігання злипанню шматочків мила з одягом і подальшого забруднення, спробуйте загорнути кожен у паперову серветку, перед тим як класти до кишені.

Завдяки цьому простому засобу ви легко збережете свою шубу, вовняний светрик чи бавовняні футболки до наступного сезону носки, а також наповните свій гардероб приємним ароматом.

Бонус

Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує
Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує

Відомо, що міль не переносить сильних запахів. Тому, щоб не жертвувати шматочками ароматного мила, ви можете використовувати засушені бутони гвоздики. Просто розкладіть їх по куточкам шаф і полиць – і ваші речі будуть захищені від участі бути погризеними набридливими комахами.

Нові статті

Схожі статті

Коли саджати озимий часник в 2024 році: сприятливі дні в жовтні за Місячним календарем – врожай буде міцним

Посадка озимого часнику в 2024 році у відповідності з порадами Місячного календаря допоможе отримати міцний та здоровий врожай. Ось які дні в жовтні найбільш сприятливі для цього.

“Інший шлях”: 34-річна фехтувальниця Ольга Харлан розкрила несподівані плани на майбутнє. Яка в неї мрія?

Дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розсекретила свої плани на майбутнє. Розповідаємо, ким хоче стати дівчина після завершення спортивної карʼєри.

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.