Не викидайте улюблену чашку: ТОП-3 домашні методи відмити чайний наліт із посуду без зайвих зусиль

Багато хто стикався з проблемою, коли всередині улюбленої чашки лишалися темно-коричневі плями після чаю, і з часом їх стає все важче відмити. Ми знаємо, як цьому зарадити.

Основна причина таких відкладень – це дубильні речовини, що знаходяться в чаї – таніни. На смак це трошки гіркі, терпкі хімічні речовини, які виникли в природі для захисту квітучих рослин від поїдання тваринами. Але чайному кущу не пощастило – люди насолоджуються його характерним смаком, який існує саме завдяки танінам.

Як же відмити коричневі сліди від чорного чаю з білосніжної поверхні кухлика? Рекомендуємо вам 3 народні методи, які вразять вас своєю дієвістю.

Як відмити сліди чаю з улюбленої чашки: 3 народні засоби, які є на кожній кухні

Cтоловий оцет

Один із найпростіших способів, яким можна позбутися чайного нальоту. Для цього просто налийте в чашку гарячої води, додайте столову ложку оцту (9%), ретельно перемішайте та залиште “відкисати” на ніч. Зранку ви прокинетеся, і просто помивши цю чашку, можете приступати до її використання – білосніжна внутрішня частина сяятиме, як нова. Але перед тим, як заварювати нову порцію чаю або кави, переконайтеся, що ви точно змили оцет.

Лимонний сік

Якщо у вас нема вдома оцту (або ви просто не хочете морочитись із відмиванням його запаху), можете скористатися лимонним соком. Алгоритм дій такий самий: додайте до гарячої води, перемішайте та лишіть “відкисати” на ніч. Навіть якщо ви зранку не змиєте весь лимонний сік, смак і аромат вашого горнятка чаю це точно не зіпсує.

Як відмити сліди чаю з улюбленої чашки: 3 народні засоби, які є на кожній кухні
Як відмити сліди чаю з улюбленої чашки: 3 народні засоби, які є на кожній кухні

Харчова сода

Гідрокарбонат натрію теж гідно бореться з чайними слідами на кухликах. Для цього натріть плями содою, лишіть відстоятися хвилини 3-5, додайте води та лишіть на кілька годин. А краще, як в минулих методах – на ніч. Після цього можете спокійно мити чашку і дивуватися тому, наскільки вона тепер чиста.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?