Один факт, як зробити кислі мандарини солодкими всього за 15 хвилин: маленька хитрість від японців

Багато хто розчаровується, коли щойно куплені мандарини виявляються кислими. Здається, з цим вже нічого не зробиш, але це не так. Ми знаємо, як зарадити вашій проблемі – деталі у статті.

Мандарини вже давно вважаються символом зими та Новорічних свят. Багато хто ними об’їдається в цей період, і виходить прикро, коли куплені цитруси виявляються кислими. Ми поділимося з вами лайфхаком, який допоможе з цим справитись. Його незаперечними плюсами є простота та дієвість: спробуйте зробити це і переконайтесь самі.

Влаштуйте спа-процедури своїм мандаринам

Для того, щоб позбутися кислого присмаку цитрових, вам усього лиш потрібно зробити плодам дві послідовні ванночки. Для першої нагрійте воду приблизно до 40 градусів – вона має бути гарячою, але не обпікати руки. Погрузіть в неї неочищені мандаринки на 10 хвилин.

Як за 15 хвилин позбутися кислого смаку мандаринів: потрібна лише вода
Як за 15 хвилин позбутися кислого смаку мандаринів: потрібна лише вода

Після цього витягніть цитруси і одразу ж перекладіть у ванночку з холодною водою. Дайте їм полежати там ще 5 хвилин, і можете смакувати вже значно солодшими мандаринами.

Дієвість цього методу гарантується наукою, адже через різницю температур нейтралізується кислотність фрукта. Також це не зіпсує смак фрукта, адже ми його не варимо і не заморожуємо.

Бонус

Зовсім лінивий та ще швидший метод – це мікрохвильовка. Просто покладіть плід у мікрохвильовку, виставте максимальну потужність і запускайте нагрівання на 30 секунд.

Але є деякі нюанси: щоб мандарини не вибухнули в мікрохвильовій печі, зробіть у шкірці проколи або надрізи. Також важливо дати їм повністю остигнути перед тим, як чистити та вживати в їжу.

У цього методу є один очевидний мінус – окрім того, щоб прибрати кислоту, мікрохвильовка змусить серцевинку трохи звариться, і це теж змінить смак. Але вирішувати все одно вам – жертвувати 15 хвилинами часу чи смаком улюбленого зимового цитруса.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?