Цей аптечний засіб прибере неприємний запах з одягу та зробить його колір яскравішим. Лайфхак

Існує один відомий аптечний засіб, що має широкий спектр застосування. Цей розчин допоможе вивести плями, неприємний запах одягу, а також допоможе зберегти його колір. Читайте деталі у статті.

Цим засобом є нашатирний спирт – тобто, розчин аміаку. Ви, напевно, чули про його використання в городі, але варто спробувати і ці лайфхаки для прання. Після цього ви точно триматимете 2-3 пляшечки біля пральної машинки. Не вірите? Спробуйте слідувати хоча б одній пораді зі статті та переконайтеся в дієвості нашатирного спирту самі.

Боротьба з неприємними запахами

Якщо ви хоч раз купляли речі в секонд-хенді, то точно задавалися питанням, як з першого разу вивести цей специфічний запах. З’являється він через використання дезінфікуючих засобів, що знищують бактерії та комах. Дієвий спосіб позбутися запаху – використовувати нашатирний спирт. Розчиніть декілька столових ложок аміачного розчину в тазу з водою, в якому треба замочити одяг з секонд-хенду. Можете також додати краплю-дві ефірної олії для приємного аромату. Через годину-дві потрібно віджати та прополоскати виріб, після чого випрати з використанням кондиціонеру для одягу. Також після застосування нашатирного спирту варто сушити одяг на відкритому повітрі.

Лайфхак для прання: цей аптечний засіб прибере неприємний запах та поверне колір
Лайфхак для прання: цей аптечний засіб прибере неприємний запах та поверне колір

Виведення плям

Нашатирний спирт виручить тих, хто не знає, як позбутися від засохлих плям на бавовняному чи одязі з поліестеру – змішайте 150 мл мийного засобу для посуду, 150 мл аміачного розчину, 6 столових ложок соди і 2 склянки соди. Нанесіть цей засіб на всі плями та залиште на 30 хвилин. Після цього достатньо буде випрати річ у машинці, як зазвичай.

Також нашатирний спирт допоможе з плямами крові, трави або вина: змішайте розчин з водою в рівних пропорціях. Цим же засобом ви зможете відбілити кросівки.

Лайфхак для прання: цей аптечний засіб прибере неприємний запах та поверне колір
Лайфхак для прання: цей аптечний засіб прибере неприємний запах та поверне колір

Повернення кольору

Особливо добре ви помітите ефект на синіх та блакитних речах. Розчиніть у тазі води дві чайні ложки нашатирю, занурте одяг в цей розчин та дайте йому відкиснути протягом 40 хвилин. Після цього прополощіть, відіжміть та виперіть з кондиціонером у машинці. Результат вас точно здивує!

Нові статті

Схожі статті

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?

“Дівчинка” або “хлопчик”: метеорологи розсекретили, чому одні урагани мають жіночі імена, а інші – чоловічі

Всесвітня метеорологічна організація почала надавати ураганам різноманітні назви, щоб поліпшити комунікацію. Фахівці пояснили, чому деяким ураганам надають жіночі імена, а іншим присвоюють чоловічі.

Хитрість, про яку знають не всі: навіщо господині сіють кріп по всьому городу і який ефект це дає

Під час вирощування кропу деякі городники скаржаться на те, що зелень активно поширюється по всій присадибній ділянці. Насправді таке розростання – це добре. В чому ж переваги цієї рослини?