Як почистити подушки, щоб не купувати нові: стануть білосніжними навіть без прасування в машинці

Експерти з ведення домашнього господарства радять змінювати подушки кожні пів року. Та далеко не всім подібний лайфхак по кишені. Тож ми підемо іншим шляхом, зробивши ці засоби сну білосніжними.

Щоб повернути подушкам первісну білосніжність і позбутися жовтих плям, можна обійтися без прання в машині-автоматі. Довго терти пожовтілу тканину щіткою теж не доведеться. Є засоби набагато простіші й при цьому доволі ефективні.

Замочування

Як повернути подушкам свіжість та білизну

Замочивши подушку в спеціальному розчині, позбавлятися її не доведеться. Просто налийте у місткість 5 л води, всипте 1 ст.лож. харчової соди, стільки ж рідкого мила та влийте 1 скл. оцту. Занурте подушку в отриманий мийний засіб, залиште на 40 хвилин. Після цього витягніть, прополощіть у чистій воді. Легенько відтисніть і висушіть.

Ручне прання

Буває, що на етикетці вказана заборона прати виріб у пральній машині. Натомість позбутися жовтих плям конче необхідно. У такому разі наповніть ванну доволі теплою, але не гарячою водою і влийте 0,25 скл. прального порошку. Додайте стільки ж відбілювача або розчину бури.

Як повернути подушкам свіжість та білизну

Занурте брудну подушку в отриманий розчин. Розправте руками, щоб засіб потрапив у всі закутки тканини, й витримайте пів години. Витягніть і промийте під краном холодною водою.

Викручувати виріб не потрібно. Це може зашкодити волокнам тканини. Просто відтисніть легенько руками, щоб позбавитися більшої частини рідини. Бажано сушити подушку на свіжому повітрі, час від часу перевертаючи.

Якщо побачите на ярличку до подушки, що її дозволяється сушити в сушарці, можете скористатися цим способом. Коли запускатимете барабан, обов’язково додайте кульки чи тенісні м’ячики.

Нові статті

Схожі статті

Кішка Тейлор Свіфт та ще 2 найбагатші тварини в світі – більшість людей про такі гроші тільки мріють

Серед пухнастих улюбленців також є свої мільйонери. "Один Факт" пропонує до вашої уваги трійку найбагатших чотирилапих, які володіють велетенськими фінансовими статками.

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".