ТОП-7 порад для ідеально чистої ванної кімнати: з ними прибирання стало в радість, і не займає купу часу

Ванну кімнату варто утримувати в чистоті та сухості. Тому ми підібрали для вас 7 порад, що допоможуть тримати цю кімнату в ідеальному стані без зайвого клопоту. Детальніше читайте у статті.

Всі господині знають, як важливо регулярно прибиратися у ванній, тому що застарілий бруд майже не можливо відчистити з поверхонь. Ось кілька способів, як швидко та без зайвого клопоту підтримувати чистоту у ванній кімнаті.

Як швидко прибрати у ванній

  1. Скористайтеся парою

Достатньо ввімкнути гарячу воду та закрити двері на кілька хвилин – тепла пара допоможе плямам від засобів легше сходити. Робіть це тільки за умови, що потім приберетесь та витерете насухо всі поверхні, щоб не утворилася пліснява та ваша ванна не поросла грибком.

Експерти розповіли, як швидко прибрати у ванній кімнаті
Експерти розповіли, як швидко прибрати у ванній кімнаті

2. Як відмити крани підручними засобами

Щоб відмити крани та інші металеві деталі, скористайтеся пастою з солі та лимонного соку. Також із цим гарно справляється суміш оцту та води у пропорції один до одного.

3. Як відмити плитку

Просто налийте 6% столовий оцет у пляшечку з пульверизатором, розбризкайте його на плитку та лишіть “відкисати” на хвилин 10-15, після чого просто протріть ганчіркою, змоченою у воді. Для додаткового ефекту пройдіться щіткою.

4. Як освіжити шторку для душу

Щоб запобігти псуванню душової фіранки просто виперіть на режимі “Синтетика” з додаванням оцту, і ретельно висушіть перед тим, як вішати.

5. Як попередити появу іржі

Було таке, що металеві бляшанки від піни для гоління чи освіжувача повітря лишали іржу на плитці? Це можна попередити: нанесіть прозорий лак для нігтів на дно бляшанки та забудьте про проблему.

6. Як прочистити труби у ванній

Засипте у злив 4 столові ложки соди та залийте оцтом кілька разів, коли проходитиме бурхлива реакція.

7. Як відмити раковину

Змішайте столову ложку гірчичного порошку з водою до утворення пасти, і більше ніколи не користуватиметеся магазинною хімією. Цей засіб чудово справляється зі слідами зубної пасти, олії та косметики.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?