Як за зовнішнім виглядом зрозуміти, чи прострочений шоколад та чи можна їсти шоколад з білим нальотом

Шоколад обожнює переважна більшість населення. Та іноді, розгорнувши плитку й побачивши білий наліт, солодощі безжально викидають. Розберімося, чи варто робити подібне.

Шоколад – це солодощі, що мають доволі тривалий термін зберігання. Натрапити на прострочений продукт у супермаркеті складно. Адже чорний шоколад зазвичай здатен зберігатися до 2 років, а молочний – не менше 6 місяців або й цілий рік.

Звісно, тривалість гарного вигляду плитки залежить від якості інгредієнтів, взятих для приготування. У якісних шоколадках використовують велику кількість какао-масла. Ті, що призначаються для масового вжитку, містять ще й цукор та олію. Чим цих добавок більше, тим меншою буде придатність шоколаду до вживання.

Чи можна їсти шоколад із білим нальотом

Саме завдяки какао-маслу шоколад так довго не псується. Якщо розгорнули фольгу й побачили біло-сіруватий наліт чи пил, не лякайтеся і не викидайте продукт. У разі відсутності сторонніх запахів та цвілі, такі цукерки можна сміливо вживати.

Наліт утворюється через вміст у продукті цукру та жиру. Цукровий пилок є наслідком перебування плитки у вологих умовах, наприклад, у холодильнику. Жировий наліт з’являється через постійні коливання температури в приміщенні, де зберігався солодкий продукт.

Чи можна їсти шоколад із білим нальотом

Не треба вважати його цвіллю. Зовнішній вигляд плитки він, звісно, псує, але на смакові властивості шоколаду не впливає жодним чином. А щоб подібного нальоту на шоколадці не утворилося, її слід правильно зберігати.

Кондитери твердять, що в холодильнику цей продукт краще не тримати. Зайва волога прискорить появу білого прошарку. Краще робити це в шухляді, упакувавши плитку в герметичний контейнер чи металеву коробку з кришкою. Підійде також звичайний поліетиленовий пакет.

Якщо помітили білий наліт на плитці, але вона пахне шоколадом без стороннього запаху та присмаку, можете частуватися досхочу.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.