Соняшникова олія в автомобільному бардачку: навіщо вона водіям – ТОП-4 неочевидні причини, які вас здивують

Досвідчені водії добре знають, що соняшникова олія — це гарний помічник не тільки на кухні. Розповідаємо читачам про ТОП-4 причини, через які автовласники тримають в бардачку соняшникову олію.

Соняшникова олія – корисний харчовий продукт, який зазвичай використовують для приготування їжі. Але вона стає у нагоді не тільки господиням, але й водіям і автовласникам.

Соняшникова олія робить зимове взуття водонепроникним
Соняшникова олія робить зимове взуття водонепроникним

Знаючі водії регулярно використовують цей продукт в автомобілі, а також в гаражі. Але – зовсім не для змащення. Ось 4 головних причини, які пояснюють — навіщо водієві в автомобільному бардачку — звичайнісінька соняшникова олія?

Проти снігу та бруду на килимку

Професійні водії добре знайомі з головною зимовою проблемою, коли під час снігопаду вологий сніг налипає на взуття і на килимку перетворюється на калюжу. І скільки килимків з газетами не клади під ноги — калюжа все одно утворюється. Тому, щоб зробити взуття більш вологостійким – його підошву натирали саме соняшниковою олією. Такий захист хоч і тримається недовго, але коштує зовсім небагато і багато часу не займає.

Прибрати залишки від наклейки

Видалити сліди від наклейок з автомобільного кузова чи скла також допоможе рослинна олія. Зокрема, вона добре прибирає рештки від клею, яким була прикріплена наклейка.

Повернути блиск автомобільному пластику

Навіщо водії возять в бардачку соняшникову олію: ТОП-4 причини
Навіщо водії возять в бардачку соняшникову олію: ТОП-4 причини

Обробка соняшниковою олією автомобільного пластику та шкіряних крісел в салоні моментально зробить їх поверхню блискучою та поверне їх насичений колір.
Також рослинна олія здатна швидко прибрати з поверхні шкіряного крісла прилиплу жувальну гумку. Потрібно лише змастити жирною рідиною ділянку крісла з прилиплою гумкою і почекати декілька хвилин. Потім жуйку прибирають звичайною вологою ганчіркою. Після такої обробки від жуйки не залишиться жодного сліду.

Якщо змішати соняшникову олію з лимонною кислотою — то вона швиденько поверне колишній приємний колір і блиск автомобільному пластику і навіть дерев’яним вставкам. Ці два компоненти треба змішати і в рівних пропорціях, бризнути дві-три краплі засобу на чисту ганчірку та протерти нею поверхню пластику.

Запобігання замерзанню дверей

Взимку чимало водіїв стикаються з тим, що автомобільні дверцята сильно примерзають і перестають відкриватися. Якщо ж обробити їх олією, то це створить водовідштовхувальний шар, який буде запобігати скупченню рідини на дверях та її замерзанню.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.