Смердить взуття? Не біда! Існує купа дієвих методів з усунення неприємного запаху – від оцту до спецій

Час від часу взуття, набираючись потом із людських ніг, починає неприємно тхнути. Розберімося, яким чином усунути запах, аби не дратуватися самому й не відлякувати оточення.

Повернути старій парі взуття свіжість можливо. Але задля цього доведеться трішки повозитися.

Миття

Витягніть устілки та шнурки. Промийте їх негарячою водою за допомогою рідкого мила. Залиште висихати. Самі ж тим часом пройдіться вологою ганчіркою по поверхні взуття – зовнішній та внутрішній. Зважте, що повертати шнурки й устілки на місце слід лише після повного висихання.

Як позбутися неприємного запаху від взуття

Олія

Кілька крапель олії чайного дерева розмішайте у невеликій кількості води. Змастіть ганчірочку у цій суміші й потріть смердючу пару всередині. Таким чином удасться вбити грибок та бактерії. Дайте взуттю висохнути на свіжому повітрі.

Оцет

Цей засіб діє не згірш, а, можливо, й краще за олію. Розведіть оцет у пропорції 1:1. Залийте суміш у пульверизатор і збризніть взуття зсередини. Отримаєте позитивний результат.

Як позбутися неприємного запаху від взуття

Провітрювання

Повернувшись додому, візьміть за правило провітрювати улюблену пару взуття. Витягніть устілки, розслабте шнурки, винесіть на свіже повітря чи на балкон, прочинивши віконечко. Волога випарується, а значить, не буде сприятливого середовища для розвитку бактерій. Узагалі намагайтеся не користуватися однією парою щодня – змінюйте взуття по можливості.

Спеції

Ще одним засобом боротьби з неприємним запахом є кухонні спеції. Візьміть чисту шкарпетку. Всипте в середину те, що знайдете на кухонній поличці – гвоздику, лаванду, базилік, розмарин, бодян, чебрець чи будь-що інше. Занурте саморобний освіжувач у середину кросівок чи черевиків на всю ніч. Цей засіб допомагатиме вам позбуватися неприємного запаху зі взуття протягом місяця.

Нові статті

Схожі статті

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.