Як правильно зберігати волоські горіхи: одна дія – і в них більше ніколи не заведеться міль. Корисні хитрощі

Волоські горіхи — справжня скарбниця мікроелементів, поживних речовин та вітамінів. Як уберегти їх врожай від нападок різноманітних комах — читайте в матеріалі від "Один Факт".

Волоський горіх містить в собі багато мікроелементів і вітамінів. Він не тільки поживний, а ще й дуже корисний — особливо для роботи людського мозку. Не дарма за своєю формою його ядро нагадує саме на цей орган людського тіла.

Волоські горішки корисні людям, які страждають на анемію. В їхньому складі міститься велика кількість заліза, і за рахунок цього горішки допомагають нормалізувати гемоглобін в крові. Фахівці радять щодня з’їдати по 30 грамів волоських горіхів — задля покращення пам’яті.

Під час зберігання волоських горіхів господарі можуть зіштовхнутися із тим, що вони швидко псуються. Це відбувається часто через нападки комах-шкідників, зокрема — горіхової молі.

Щоб вберегти врожай волоських горіхів від шкідників — треба знати головні правила їх зберігання. Якщо ви будете дотримуватись декількох порад – то зможете продовжити строк життя горіхів на 2 роки.

По-перше, спосіб зберігання варто обирати в залежності від того, чи очищені горіхи, чи вони в шкаралупі.

Очищені горіхи вкладайте на тривале зберігання після підсушування в духовці
Очищені горіхи вкладайте на тривале зберігання після підсушування в духовці

Щоб очищені волоські горіхи збереглися якомога довше — просто прожарте їх в духовці. Лист деко застеліть пергаментним папером, а електричну духовку розігрійте до температури + 80+90 ºC. На деко викладіть очищені волоські горіхи одним шаром, а потім — відправте на 20-30 хвилин у розігріту духовку. Під час підсушування слідкуйте за тим, щоб горішки не підгоріли.

Потім — вимкніть духовку і дайте горішкам повністю охолонути. Потім пересипте горіхи в тканинний мішечок або ж скляну ємність, яка буде щільно закриватися кришкою. Саме в такому вигляді горіхам не буде страшною ані міль, ані будь-які інші шкідники.

Очищені волоські горішки зберігайте в темному місці, при температурі від +5 ºC до +15 ºC. В таких умовах вони можуть зберігатися протягом 6 місяців. Якщо ж зберігати цей продукт в умовах кімнатної температури, то термін зберігання скорочується до 30 днів.

Волоські горіхи в шкаралупі можуть зберігатися набагато довше – до двох років. Саме тому краще за все купувати нечищені горіхи. Їх перед вкладанням на зберігання також можна обсмажити в духовці при температурі + 50 ºC.

Волоські горіхи в шкаралупі зберігаються набагато довше - протягом 2-х років
Волоські горіхи в шкаралупі зберігаються набагато довше – протягом 2-х років

Щодо місця для зберігання, то воно не обов’язково повинно бути темним, адже шкаралупа добре захищає ядро від прямих сонячних промінчиків. Єдина вимога — це дотримуватись температурного режиму. Температура у місці зберігання волоських горіхів не повинна перевищувати + 15º.

Дотримуйтесь цих порад, і ваші волоські горіхи збережуться набагато довше.

Нові статті

Схожі статті

Що стало з 5 українськими зірками, які втратили дітей: Ада Роговцева, Віктор Павлік, Ліза Глінська і ще 2

Життя з важкою ношею може торкнутись не тільки звичайних українців, але й зірок. Хто із відомих людей пережив своїх дітей та йде з цим тягарем далі – читайте про це в матеріалі "Одного Факту".

Покращення у фінансах та хвиля позитиву: 5 знаків Зодіаку в другій половині жовтня спіймають удачу за хвіст

Друга половина жовтня 2024 року стане неймовірно вдалою для 5 знаків Зодіаку. Кого чекатиме покращення у фінансах, а хто – впіймає удачу за хвіст? Прогноз астрологів розповість усі подробиці.

Оксана Білозір відповіла вдові Яремчука: “Хто така Дарина? Вона – дружина Назарія Яремчука. Я – артистка”

Нещодавно співачка Оксана Білозір піддала критиці фільм, створений родиною Назарія Яремчука. Відповідь від його другої дружини Дарини не забарилася, але Білозір все одно залишилась при своїй думці.

Неодноразово співала в шоу “Караоке на Майдані”, але ніколи не перемагала: з чого починала Тіна Кароль

Зірка української естради Тіна Кароль розпочинала творчий шлях з… вуличного конкурсу. Зараз мало хто памʼятає, але свій вокал співачка вперше демонструвала в шоу "Караоке на Майдані".