Виростуть солодшими, ніж в магазині: як виростити мандарин з кісточки на підвіконні – секрети, які працюють

Чи знаєте ви, що мандаринове деревце можна виростити на підвіконні в домашніх умовах? Як це зробити правильно і що взяти до уваги — читайте в матеріалі від "Одного Факту".

Плоди мандаринів, вирощених в домашніх умовах — вийдуть солоденькими та соковитими, якщо при посадці насіння дотримуватись певних правил. Вони наведені нижче у матеріалі — знайомтесь!

Мандаринки — це чудові і соковиті тропічні фрукти, які завжди нагадують нам про святкові миті Нового року. На територію України мандарини потрапляють із Азербайджану, Бразилії, Індії, Китаю та Грузії.

Як виростити мандаринове дерево в домашніх умовах: корисні поради
Як виростити мандаринове дерево в домашніх умовах: корисні поради

Якщо заморські фрукти вас не влаштовують — можете скористатись корисними порадами і виростити мандаринове деревце в домашніх умовах власноруч. Наступні поради допоможуть вам це зробити правильно.

Отже, щоб виростити мандарини в домашніх умовах з кісточки — виконайте наступні кроки

Схема вирощування мандаринового дерева в домашніх умовах
Схема вирощування мандаринового дерева в домашніх умовах

Крок № 1. Оберіть кісточку мандарина. Бажано, щоб фрукт був здоровеньким. Кісточку перед посадкою треба ретельно промити. Далі її залишають на декілька годин, щоб кісточка добре висохла.

Крок № 2. Підготуйте землю. Оберіть для вирощування мандаринового деревця спеціальний горщик із дренажним отвором. Заповніть його вологою, але не мокрою землею. Оберіть грунтову суміш спеціально для вирощування цитрусових. В неї показники трохи нижчі за нейтральні. Оптимальний діапазон: від 5.0 до 7.0.

Земля для вирощування мандаринового дерева повинна мати нейтральний pH
Земля для вирощування мандаринового дерева повинна мати нейтральний pH

Крок № 3. Заглибте кісточку в землю на 2,5 см. Зазубрини при цьому повинні опинитись зверху. Можете відразу посадити в один горщик відразу декілька насіннячок. Коли з’являться сходи — просто пересадіть паростки.

Крок № 4. Дотримуйтесь помірного поливу. Адже кісточці мандарину потрібна необхідна кількість вологи для проростання. Бажано не перенасичувати землю вологою. Однак перенасичувати землю вологою все ж не варто.

Мандаринове деревце потребує тепла і помірного зволоження
Мандаринове деревце потребує тепла і помірного зволоження

Крок № 5. Зверху покрийте горщик пластмасовим пакетом або ж звичайною скляною банкою – створивши своєрідну теплицю. Завдяки цьому вдасться зберегти тепло та вологу, які так необхідні для пророщування кісточки.

Крок № 6. Забезпечте необхідний температурний режим та оптимальну кількість світла. Поставте горщик з мандариновою кісточкою у світле, тепленьке та яскраве місце. Але в той же час намагайтесь уникати прямих сонячних променів. Оптимальна температура для пророщування насіння мандаринів — в межах 21 і 24 градусів.

Крок № 7. Після появи перших паростків майбутньому мандариновому деревцю варто забезпечити необхідний догляд. По-перше, його розсаджують в окремий горщик. А також – забезпечують необхідний рівень поливу та освітлення.

Крок № 8. Під час вирощування підгодовуйте мандаринове деревце невеликою кількістю добрива для кімнатних рослин. А в подальшому під час підгодовування дотримуйтесь порад, що записані на упаковці із добривом.

Крок № 9. Виростити мандаринове деревце можливо за кілька років. До того ж рослині потрібні опори для товстого та довгого стебла.

Перший врожай з мандаринового деревця можна збирати приблизно через 4 роки. Готовність рослини подарувати свої ароматні плоди супроводжується чудовим квітковим ароматом.

 

Нові статті

Схожі статті

“Інший шлях”: 34-річна фехтувальниця Ольга Харлан розкрила несподівані плани на майбутнє. Яка в неї мрія?

Дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розсекретила свої плани на майбутнє. Розповідаємо, ким хоче стати дівчина після завершення спортивної карʼєри.

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?