Підживлюю розсаду помідорів ось цим засобом, щоб вона росла міцною з перших місяців і давала гарний врожай

Наближається весна і зовсім скоро городникам додасться роботи. "Один Факт" пропонує до уваги дачників декілька порад, як та чим підживити розсаду помідорів, щоб вона росла міцною з перших місяців.

Розсада помідорів буде міцною та стійкою до різноманітних хвороб, якщо її правильно підживлювати в перші місяці. Як саме це зробити і які поради для цього існують — читайте нижче.

Один із найбільш розповсюджених варіантів підживлення розсади томатів — з використанням йоду. Цей компонент позитивно впливає на імунну систему рослини, зміцнює її.

Розсаду помідорів можна підживити розчином йоду з водою
Розсаду помідорів можна підживити розчином йоду з водою

Щоб розсада помідорів виросла міцною — достатньо буде провести всього лише одну процедуру. Візьміть один літр води, розчиніть в ній одну краплю йоду. Потім — полийте зробленим розчином розсаду томатів.

Не менш корисним для розсади помідорів буде підживлення шкірками бананів. Саме в них міститься багато поживних речовин, які будуть надзвичайно корисними для молодих рослин.

Перед використанням посушіть шкірки бананів в електричній духовці. Потім — перетріть їх у порошок, і ним вже добре посипте розсаду.

На активний ріст та розвиток добре впливає і перекис водню. Щоб приготувати розчин на його основі — підготуйте 2 літри води. В них розчиніть 2 столових ложки перекису водню. Добре розмішайте і використовуйте цей розчин для поливу розсади помідорів. Поливати рослини сумішшю води із перекисом водню бажано мінімум 3 рази — але можна і більше.

Висушені шкірки бананів - гарне добриво для розсади томатів
Висушені шкірки бананів – гарне добриво для розсади томатів

Якщо ви вирощуєте розсаду томатів в перший раз — то повинні знати, що рослині завжди потрібно підживлення. Але занадто багато добрив на користь розсаді помідорів точно не підуть. Та й багатого врожаю від надмірної кількості добрив теж очікувати не варто. Фахівці радять підживлювати помідори не частіше, ніж 1 раз на 2 тижні (14 днів). Таке правило використовують навіть в тих випадках, коли рослина розвивається в найбіднішому грунті. У період плодоношення помідори підживлюють десь 3-4 рази за весь час. За потреби можна робити додаткові процедури підживлення.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.