Так роблять досвідчені квітникарі: як виростити троянди у горщику на балконі. Ця краса осліпить всіх сусідів

Троянди, без сумніву, є найгарнішими квітами. Тому вирощувати їх є мрією будь-якої жінки. Та навіть якщо у вас немає й клаптика землі, можете милуватися ідеальною красою.

Троянди можна виростити й у контейнері. Щоправда, поливати й підживлювати їх доведеться частіше, аніж ті, що зростають на клумбі. Тож є можливість прикрасити балкон, лоджію, терасу, вхід до будинку.

Бажано вирощувати троянди в керамічних горщиках. Їхній розмір залежить від сорту квітки. Зазвичай беруть місткість від 30 до 60 см. Коренева система не повинна перетискатися, бо тоді нічого не вийде.

Як виростити троянди в горщику

Субстрат краще придбати у квітковому магазині. Якщо хочете сформувати самостійно, візьміть 2 частини садової землі, 1 частину компосту та 1 частину перегною. Додайте зовсім трішки перліту, який вбиратиме зайву вологу.

Корінці рослини підріжте. Гілочки в кущиків обріжте на 1-2 см. Замочіть рослину в корневині на 30 хвилин. Після цього заповніть горщик підготовленим субстратом на дві третини.

Акуратно розкладіть корінці троянди на поверхні ґрунту. Засипте землею, щоб вона дійшла до кореневої шийки. Утрамбуйте. Перевірте, чи не коливається квітка. Полийте великою кількістю води.

Як виростити троянди в горщику

Надалі проводьте полив трояндового кущика, коли субстрат підсохне на 2 см. Час від часу у спекотну пору року обприскуйте листочки. У квітні-травні підживлюйте рослину азотним добривом двічі на місяць. Влітку, коли почнуть з’являтися бутони, переходьте на калійно-фосфорне підживлення.

Раз на місяць застосовуйте інсектициди та фунгіциди, щоб захистити саджанець від шкідників різного штибу. Розставляйте горщики з трояндами на відстані 60 й більше сантиметрів. Так і сонячне світло буде доступніше, й ризик розвитку грибка значно зменшено.

Восени, щойно прийде перший заморозок, горщики з трояндами занесіть до підвалу. Відмерле листя приберіть, закутайте агроволокном й тримайте за температури 5-10 градусів тепла до весни.

Нові статті

Схожі статті

Оксана Білозір відповіла вдові Яремчука: “Хто така Дарина? Вона – дружина Назарія Яремчука. Я – артистка”

Нещодавно співачка Оксана Білозір піддала критиці фільм, створений родиною Назарія Яремчука. Відповідь від його другої дружини Дарини не забарилася, але Білозір все одно залишилась при своїй думці.

Неодноразово співала в шоу “Караоке на Майдані”, але ніколи не перемагала: з чого починала Тіна Кароль

Зірка української естради Тіна Кароль розпочинала творчий шлях з… вуличного конкурсу. Зараз мало хто памʼятає, але свій вокал співачка вперше демонструвала в шоу "Караоке на Майдані".

Новий рік 2025: які кольори не любить володарка року Зелена Деревʼяна Змія і в чому краще її зустрічати

Через 71 день в двері мільйонів мешканців планети Земля постукає Новий, 2025-й рік. Читайте в матеріалі "Одного Факту" – під знаком кого він пройде і що краще вдягти до святкового столу.

“Залишайся в Європі”: Винник “намилився” в Харків, але віддана “вовчиця” відмовила його від цього кроку

Співак Олег Винник, який понад 2 роки тому виїхав до Німеччини – на тлі анонсу про своє повернення на сцену заявив, що… хоче зустрітись із прихильницями в Харкові.