Хазяйки ламають голови, як відчистити шви між плитками у ванній: я знаю доволі дієвий рецепт, яким поділюся

Кахельні стіни й підлогу у ванній відмити легко. А от у проміжках між плитками бруд частенько затримується надовго. Здається, що його неможливо відчистити, але це насправді не так.

Зубна паста

Відчистити шви між плитками можна без застосування магазинної хімії. Шар бруду легко прибрати, якщо скористатися зубною пастою. Нанесіть на затирку тонкий шар за допомогою зубної щітки.

Як відчистити шви між кахельними плитками

Активно потріть забруднене місце щіткою. Потім протріть поверхню губкою, збираючи залишки пасти. Міжплитковий шов стане сяяти неначе його щойно нанесли. Обов’язково спробуйте.

Перекис водню

Налийте у відерце 250 мл гарячої води. Додайте 2 ст.лож. перекису водню. М’яку ганчірочку змочіть у розчині й нанесіть на шви між кахлем. Витримайте 20 хвилин. Після цього змийте залишки засобу чистою водою.

Лимон

Для цього типу очищення знадобляться лимон та сіль. Цитрус розріжте навпіл. Умочіть у блюдечко, в яке насипте шар солі. Після цього протріть шви половинкою фрукта. Залиште на годину. Далі змийте простою водою.

Як відчистити шви між кахельними плитками

Оцет

Налийте в мисочку трішки оцту. Додайте ложку засобу для миття посуду. Перемішайте. За допомогою старої зубної щітки нанесіть на шви. Якщо дратує запах оцту, капніть трішки ефірної олії, щоб його перебити. За 15 хвилин змийте нанесену суміш.

Як відчистити шви між кахельними плитками

Аміак

Налийте 2 л води й додайте 10 мл спирту. Суміш перелийте в місткість для розпилювання. Розбризкайте в проблемних місцях. Залиште на 20 хвилин. Після цього засіб зітріть целюлозною губкою. Таким чином удасться не лише шви відчистити, але й кахель обновити.

Нові статті

Схожі статті

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.

Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.

Рецепт ідеального маринаду для скумбрії: додайте це в кипʼяток і малосольна рибка вийде найсмачнішою

Маринована малосольна скумбрія стане чудовою закускою на повсякдень або до свят. Щоб замаринувати її смачно всього лише за добу – скористайтесь ось цим рецептом.