Як відмити жовтий наліт під обідком унітазу: один народний засіб, який дасть фору багатьом магазинним

Жовтий наліт під обідком унітазу зникне без сліду, якщо використати один народний засіб. Він ϵ в кожній оселі. "Один Факт" розповість, що це за засіб, який більш ефективний за магазинні препарати.

Жовта смужка від жорсткої води під обідком унітазу – проблема, від якої мріють позбавитись багато господинь. Але вдаϵться це зробити не кожній.

Іржава смуга під обідком унітазу зазвичай виникаϵ через занадто жорстку воду або ж забруднений всередині змивний бачок. Його треба мити так само ретельно, як і інші частини фаянсової сантехніки.

Якщо під обідком унітазу все ж зʼявилась жовта смуга – прибрати її можна легко і просто. Для цього зовсім не потрібно обирати магазинні хімічні препарати. Можна взяти звичайний оцет 9%.

Лимонна кислота допоможе прибрати вапняний наліт і жовту смужку під обідком унітазу
Лимонна кислота допоможе прибрати вапняний наліт і жовту смужку під обідком унітазу

Досвідчені домогосподарки радять використовувати його в чистому вигляді, а перед використанням — нагріти, не доводячи до кипіння. Потім — вилити на жовту смужку під обідком та залишити в такому вигляді на 3-4 години.

Коли цей час вийде — потріть поверхню унітазу йоржиком та змийте рештки бруду водою. Якщо смужка ще залишилась – можете повторити процедуру із розігрітим оцтом вдруге.
До речі, оцет ще краще відчистить поверхню унітазу від жовтого вапняного нальоту, якщо розігріти його і додати 2 чайних ложки соди.
Спосіб із нагрітим оцтом використовують в своїй практиці навіть професійні співробітники служби клінінгу.

Гарний результат з очищення поверхні унітазу від нальоту даϵ і лимонна кислота. Нею можете почистити відразу і бачок всередині, і поверхню під обідком, де дуже часто зʼявляϵться жовта смужка.

Відкрийте бачок унітазу і злийте з нього всю воду. Потім – насипайте туди пакетик лимонної кислоти. Ще два пакетики лимонки висипайте безпосередньо в чашу унітазу і рівномірно розподіліть засіб, приділивши особливу увагу жовтій смужці під обідком.

Залиште лимонну кислоту на 3-4 години, щоб вона добре “попрацювала” із вапняним нальотом. За цей час він добре розмʼякшиться і його легше буде змити. Рештки нальоту треба почистити йоржиком, вологою пемзою або наждачним папером.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.